Un numar de 900 de femei vor primi instruire pentru un acces MAI USOR la piata muncii

Un numar de 900 de femei din trei regiuni ale tarii vor primi instruire pentru un acces MAI USOR la piata muncii prin proiectul “EVA – Evolutie Valoare Antreprenoriat pentru femei pe piata muncii”, care a fost lansat joi de Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Sector 6.

Astfel, incepand cu luna mai, timp de 16 luni, proiectul va facilita accesul la instruire si consultanta de specialitate pentru 900 de femei care vor deveni competitive pe piata locurilor de munca, avand sanse sporite de a accesa un loc de munca mai bine remunerat sau de a avansa in cariera.

Vor beneficia de proiect femeile din judetele Bucuresti, Ilfov, Bacau si Galati care sunt interesate de dezvoltarea carierei, reconversie profesionala sau care isi exprima intentia de a initia activitati independente sau afaceri. Va fi acordata prioritate femeilor provenind din grupuri vulnerabile, dubla discriminare fiind o problema grava cu care se confrunta mare parte dintre femeile apartinand acestor grupuri. Beneficiarele proiectului vor dobandi atat cunostinte teoretice, cat si competente practice – peste 70 la suta din tehnicile folosite la cursuri fiind exercitii si aplicatii practice, si vor beneficia de consultanta in vederea initierii unei activitati independente sau a unei afaceri.

Citeste si: O noua sansa de INCLUZIUNE pe piata muncii pentru PERSOANELE VULNERABILE din trei regiuni ale tarii

Activitatile vizate de proiect vor include furnizarea de cursuri de calificare in ocupatiile de frizer, manichiurist, pedichiurist, lucrator social, ingrijitor batrani la domiciliu, florar decorator si babysitter. De asemenea, proiectul va include conferinte regionale de informare menite a promova modele si povesti de succes ale femeilor aflate in functii de conducere, exemple de bune practici privind egalitatea de gen si de sanse, modele internationale privind aceasta problematica si modalitati inovative de adresare, potentiale surse de finantare pentru cele care doresc sa initieze sau sa dezvolte afaceri.

Totodata, prin proiect va fi oferita consultanta pentru elaborarea si implementarea planurilor de afaceri si pentru demararea  activitatilor independente sau a afacerilor.

Proiectul prevede si premierea celor mai bune cinci planuri de afaceri si acordarea unui premiu de 10.000.lei, incluzand impozitul de 16 la suta, unui numar de cinci beneficiare.

Un numar de 800 de femei vor beneficia de calificare sau recalificare pentru a fi competitive pe piata muncii, alte 100 de femei vor contribui la dezvoltarea comunitatii si la crearea de noi locuri de munca prin dezvoltarea de initiative antreprenoriale, iar 100 de reprezentanti ai ONG-urilor si ai autoritatilor publice vor fi implicati in campania de promovare a egalitatii de sanse.

Citeste si: Cursuri de FORMARE PROFESIONALA absolvite de 39 de persoane din grupurile vulnerabile

Proiectul “EVA – Evolutie Valoare Antreprenoriat pentru femei pe piata muncii” este co-finantat de Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 Investeste in oameni. Valoarea totala eligibila a proiectului este de 8.596.340,68 lei, din care valoarea eligibila a finantarii nerambursabile este de 8.333.292,66 lei.

Proiectul este implementat de Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Secor 6 in parteneriat cu Asociatia Four Change, SC Centrul de Consultanta si Studii Europene SRL, Fundatia de Sprijin Comunitar Bacau, Fundatia Crucea Alb Galbena, SC Green Team Actual SRL.

Sursa foto: Primaria Sectorului 6