Un parlamentar britanic a murit dupa ce a baut prea multa vodca la o cina oficiala in Polonia

Un oficial britanic a murit dupa ce a baut prea multa vodca la o cina oficiala in Polonia

Un parlamentar al Marii Britanii a murit dupa ce a baut prea multa vodca in timpul unei cine oficiale in Polonia, din dorinta de a respecta traditia locala, informeaza BBC. Jim Dobbin a vrut sa respecte traditia locala si sa bea cate un pahar de alcool dupa fiecare fel de mancare, numai ca organismul sau a cedat in fata traditiei.

Parlamentarul Dobbin, in varsta de 73 de ani, avea o concentratie de alcool de 399/100 mg, aproape de cinci ori mai mare decat limita legala permisa pentru condus in Marea Britanie. Medicii au gasit si mancare in plamanii parlamentarului.

Sotia lui Jim Dobbin a spus ca cei prezenti la dineu au fost invitati sa respecte traditia consumarii unui pahar de vodca poloneza dupa fiecare fel de mancare servit.

“El le-a spus unor prieteni ca se simte ametit. Acestia l-au dus in camera si a adormit imediat”, a precizat femeia.

Sotia lui Dobbin a inceput sa se ingrijoreze atunci cand nu a putut sa il trezeasca. Parlamentarul a murit la o ora dupa ce fusese internat in spital.

Dobbin, parlamentar ales pentru Heywood si Middleton in 1997, se afla intr-o vizita organizata de Consiliul Europei in orasul polonez Slupsk.