Un oficial rus acuza Bucurestiul ca inoculeaza idei unioniste cetatenilor moldoveni

Andrei Maslov, directorul Departamentului European al 4-lea in ministerul rus, si-a exprimat teama legata de faptul ca guvernul de la Bucuresti incearca sa-i “romanizeze” pe cetatenii Republicii Moldova, totodata incercand sa la inoculeze idei cu tenta unionista, a anuntat ProTv Chisinau.

“Moscova a observat ca in ultimele luni cateva tari UE au cerut sa fie restabilita cu orice pret Alianta pentru Integrare Europeana, ceea ce reprezinta un amestec in treburile interne ale unui stat suveran. Tinand cont de componenta multietnica a populatiei din Republica Moldova, noi ne exprimam ingrijorarea cu privire la politica de «romanizare» promovata de Bucuresti, intentia de a inocula in constiinta oamenilor idei unioniste”, a declarat Andrei Maslov.

“Locuitorii Republicii Moldova au dreptul sa-si stabileasca singuri soarta. Presiunea externa nu contribuie la depasirea crizei prelungite, ci doar la destabilizarea situatiei, agravarea si mai tare a procesului de reglementare a situatiei din Transnistria”, a concluzionat oficialul rus.

sursa foto: renne.ro