Un PARC TEMATIC DRACULA ar putea fi construit intre Sighisoara si Brasov, prin PARTENERIAT PUBLIC-PRIVAT

Autoritatile din turism incearca sa convinga Guvernul sa sprijine construirea, in parteneriat public-privat, a unui PARC TEMATIC DRACULA intre Sighisoara si Brasov, a declarat SIMONA MAN, presedintele Autoritatii Nationale pentru Turism (ANT).

“Vrem sa dezvoltam un PARC TEMATIC DRACULA, pe modelul Dracula Park de acum 15 ani. Acela a inceput cu stangul atunci, dar intre timp oamenii au evoluat si lucurile s-au mai schimbat”, a spus Man, prezenta la targul de turism FITUR, care se desfasoara in perioada 28 ianuarie – 1 februarie la Madrid.

Ea crede ca un PARC TEMATIC DRACULA, care nu trebuie neaparat numit Dracula Park ci, poate, Tepes Park, ar avea mare succes, tinand cont ca mitul este extrem de mediatizat in intreaga lume.

Citeste si: BRAND TURISTIC pentru Bucuresti. Centrul Vechi, Palatul Parlamentului si zona verde vor fi PROMOVATE in strainatate

Sefa ANT afirma ca parcul ar da un suflu nou si statiunilor montane, care vara nu pot oferi “mare lucru” ca agrement.

“Ar trebui sa aducem putin suflu in aceste statiuni. Din acest motiv, parcul ar trebui construit in centrul tarii, undeva intre Sighisoara si Brasov”, a mai spus ea, citata de Mediafax.

Autoritatea Nationala pentru Turism urmeaza sa faca o propunere Guvernului pentru initierea procedurilor de construire a parcului si va lua in calcul ipoteza obtinerii de fonduri europene pentru proiect.

SIMONA MAN crede ca lucrarile la proiect ar putea incepe in acest an.

Ideea promovarii Romaniei apeland la legenda lui Dracula nu este noua, dar de fiecare data incercarile au fost abandonate.

Cea mai mediatizata initiativa a fost proiectul Dracula Park, lansat in noiembrie 2001, iar locatia aleasa in prima varianta a fost Sighisoara. Proiectul a fost una dintre initiativele de inceput de mandat ale fostului ministru al Turismului DAN MATEI AGATHON.

Citeste si: 1 IUNIE: CASTELUL BRAN va deveni, pentru o zi, CASTELUL COPIILOR

Ulterior, din cauza unor probleme legate de terenul de langa Sighisoara, s-a decis amplasarea parcului la Snagov, pe un teren aflat in proprietatea privata a statului si in administrarea Regiei pentru Administrarea Patrimoniului Protocolului de Stat.

Executivul a anulat, in 2006, titlul de parc industrial acordat proiectului Dracula Park dupa ce un control al Autoritatii de Control a Guvernului a relevat ca titlul de parc industrial a fost acordat ilegal. Autoritatea a apreciat ca asocierea nu a fost in interesul statului, care a participat cu 460 hectare teren in valoare de peste 400 milioane euro, in timp ce societatea Dracula Park nu a avut nici un aport material.

Ulterior, proiectul Dracula Park si promovarea mitului Dracula au fost abandonate.

Sursa foto: lefigaro.ro