Un pasaj subteran va fi construit la Piata Drumul Taberei

Metrorex a renuntat la planurile marete pe care le avea la Piata Drumul Taberei, anume la un mega-pasaj cu galerii comerciale, a carui construire ar fi insemnat devierea tramvaiului 41. Va construi, insa, un pasaj mai simplu si cu mai putine intrari. 

“Am renuntat la planul pasajului cu galerie comerciala pentru ca ar fi presupus costuri foarte mari, peste 20 de milioane de euro pentru ca ar fi trebuit deviata si o conducta magistrala de gaze. Am transmis consultantului sa gaseasca solutia fezabila pentru un pasaj mai mic, fara magazine si cu doar trei iesiri, in loc de cinci. Renuntam la iesirea dinspre biserica de la Moghioros si cea de la patinoar”, a precizat seful Metrorex, Aurel Radu, potrivit economica.net.

Solutia pentru pasajul de la Moghioros va trebui gasita cat mai repede pentru ca frezele gigantice ce sapa tunelul de metrou inainteaza. De la pornirea primeia, Varvara, acum doua saptamani, aceasta a inaintat 65 de metri(4 metri pe zi) de la Academia Militara, punandu-se si 50 de boltari, iar acum se afla in dreptul Bisericii Razoare.

sursa foto: calatorii.myfreeforum.com