PLANORUL DISPARUT in zona PREDEAL. INFORMATII OFICIALE: PILOTUL NU A FOST GASIT! UPDATE

Un PLANOR a DISPARUT in zona PREDEAL,  scrie cotidianul local mytex, care noteaza ca aparatul era pilotat de unul dintre cei mai experimentati piloti de PLANOARE din tara.

UPDATE 17:05 Procurorii au deschis o ANCHETA in cazul PLANORULUI DISPARUT

UPDATE 16:30 Peste 650 de forte sunt implicate in CAUTARI

UPDATE 15.50 INFORMATII CONTRADICTORII de la cei care il cauta pe pilotul disparut. Desi o persoana a anuntat ca a gasit un cadavru si o parasuta in zona localitatii Tarlungeni din judetul Brasov, salvatorii NU AU GASIT NIMIC LA LOCUL INDICAT.

UPDATE 13.35: PLANORUL DISPARUT  a fost gasit! Aparatul de zbor a decolat ieri de la GHIMBAV si a fost gasit in zona TARLUNGENI. Conform unor surse citate de postul Realitatea Tv, PILOTUL (in varsta de 56 de ani) PLANORULUI DISPARUT in zona PREDEAL a fost gasit MORT de catre echipele de SALVATORI formate din militari de la Vanatorii de Munte sii salvamontisti.

Potrivit sursei citate, alarma a fost data prin ROMATSA, joi seara, in jurul orei 22.00. In dimineata zilei de vineri, echipele formate din jandarmi montani si salvamontisti au inceput cautarile, dar aria este extrem de mare in conditiile in care PLANORUL are o raza de zbor de peste 200 de km.

Ministerul Apararii Nationale a precizat, intr-un comunicat, ca, incepand de vineri dimineata, in jurul orei 5.30, “sase militari de la Batalionul 30 Vanatori de Munte din Campulung Muscel s-au alaturat echipelor de jandarmi montani si reprezentantilor Directiei Silvice Arges care efectueaza cautari in zona Fundata-Dragoslavele”.

CITESTE SI: BRAILA: Un AVION UTILITAR s-a PRABUSIT pe un camp. PILOTUL a MURIT. Anchete ale Parchetului Curtii de Apel Galati, CIAS si ITM. UPDATE

Suplimentar, incepand cu ora 7.15, la actiune participa si trei elicoptere IAR 330 PUMA (doua de la Baza 71 Aeriana din Campia Turzii si unul de la Baza 90 Transport Aerian de la Otopeni), echipajele avand in compunere echipe de cautare-salvare.

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Prahova precizeaza, citat de Agerpres, ca PLANORUL, care s-a ridicat joi, la ora 12.30, de la Brasov, neavând un plan de zbor care sa permita monitorizarea lui, nu s-a mai intors, fiind cautat de autoritati intr-un perimetru de 40 de km, care include si zona montana Sinaia-Busteni.

Conform sursei citate, telefonul mobil al pilotului a fost detectat ultima data joi, la ora 13.06, in zona PREDEAL.

Sursa foto: jurnalul