Un plus de siguranță cu ajutorul ușilor automate cu rezistență la foc

Progresele din ultimele decenii in domeniul constructiilor si al amenajarilor interioare sunt remarcabile. Aceste progrese au condus la reducerea riscului la incendiu. Insa chiar si in aceste conditii riscul la incendiu ramane cel mai mare risc la adresa diferitelor categorii de imobile si de spatii. Prin urmare, foarte multa lume cauta in continuare sa gasesca solutii eficiente pentru diminuarea acestui risc cat mai aproape de zero.

Una dintre solutiile pe care le pot avea in vedere atunci cand vine vorba despre protectia, prevenirea si stingerea incendiilor in raport cu o anumita categorie de spatii se refera la usile automate antifoc. Aceste usi automate rezistente la foc reprezinta o masura suplimentara pe care fiecare proprietar sau administrator de imobile o poate lua pentru a reduce considerabil riscul la incendiu si efectele unui astfel de eveniment nedorit.

Montarea de usi automate rezistente la foc se numara printre masurile de protectie pasiva la incendiu. Acest tip de usi automate contribuie la diminuarea incendiului inca din primele faze ale acestuia. In acest mod nu mai este nevoie de efectuarea altor operatiuni atunci cand incendiul este in desfasurare, usile asigurand o inchidere eficienta a spatiului unde au fost montate.

Un alt atuu al usilor automate cu rezistenta la foc inseamna inclusiv un plus de securitate pentru acele cai de evacuare folosite de persoanele care se afla in cladirea afectata de incendiu. Sistemul de inchidere automata a acestor tipuri de usi cu rezistenta la foc inseamna inclusiv faptul ca extinderea incendiului va fi redusa considerabil. Drept urmare, incendiul nu se va propaga rapid, fiind mentinut pntru mai mult timp la faza initiala si reducand astfel riscul de a afecta materialele care sunt usor inflamabile.

Prin montarea unor usi automate rezistente la foc vorbim despre mai multa siguranta pentru persoanele care se afla in imobilele respective, fie ca locuiesc acolo, fie ca isi desfasoara activitatea. In acelasi timp vorbim despre diminuarea pagubelor materiale prin prisma faptului ca in fata unui eventual incendiu riscul ca flacarile sa ajunga in intreg imobilul este mai mic datorita sistemului automat de inchidere a usilor.

Conform anumitor studii efectuate in domeniul securitatii la incendiu, imobilele si spatiile care au folosit usile cu inchidere automata rezistente la foc au prezentat o diminuare de aproximativ 70% a pagubelor materiale. In consecinta vorbim despre o metoda pasiva eficienta de protectie in fata incendiului.

Daca in urma cu ceva timp costurile pentru astfel de usi rezistente la foc erau relativ mari, in ultimii ani inovatiile au contribuit la reducerea costurilor pentru astfel de sisteme de inchidere. In contextul in care iti doresti sa apelezi la aceasta metoda pasiva de prevenire a incendiilor, este recomandat sa apelezi la firmele specializate in productia si montarea usilor automate cu rezistenta la foc. Firma Arcom Glass pune la dispozitia tuturor celor interesati diferite tipuri de usi automate rezistente la foc la preturi avantajoase. Pentru mai multe informatii privind produsele si serviciile oferite de Arcom Glass te invitam sa accesezi fireglass.ro.