Un politist american, IMPUSCAT de un barbat care ar fi jurat credinta STATULUI ISLAMIC

Un politist american a fost impuscat de un barbat care sustine ca a jurat credinta gruparii jihadiste STAT ISLAMIC, informeaza The Philadelphia Inquirer.

Atacul a avut loc in noaptea de joi spre vineri, in Philadelphia, barbatul tragand cel putin 11 focuri de arma inspre mașina politistului. Deși a suferit rani grave, omul legii a reusit sa reactioneze, impuscandu-l, la randul lui, pe agresor. Atat politistul, cat si atacatorul sau, au fost internati in spital si se afla in stare stabila.

Primarul din Philadelphia a salutat curajul politistului, precizand ca in acest caz este vorba despre un act criminal care nu are legatura cu religia musulmana. 

CITESTE SI: ATAC ARMAT la un hotel de lux din EGIPT: Cel putin doi TURISTI STRAINI au fost RANITI

In momentul in care a fost arestat, Edward Archer, in varsta de 30 de ani, a spus ca a jurat credinta STATULUI ISLAMIC, explicand ca acesta este motivul pentru care a facut un astfel de gest. De altfel, suspectul este cunoscut cu antecedente penale.

Atacatorul a folosit un pistol de 9 mm, folosit de politie. In acest moment nu se stie exact cum a reusit barbatul sa intre in posesia armei. 

„Nu pare sa fie un individ tampit, e doar extrem de violent”, a declarat seful politiei din Philadelphia. 

Mama suspectului a declarat ca in ultima vreme, fiul ei, care este un musulman practicant, se comporta ciudat, noteaza sursa citata. 

Acest atac amplifica ingrijorarile cu privire la existenta celor cunoscuti drept „lupi singuratici”, radicalizati, care au legaturi cu STATUL ISLAMIC. 

Sursa foto: aktual24