Un premier in functie, patru fosti ministri si 20 de parlamentari, trimisi in judecata de DNA in 2015

DNA a trimis in judecata pentru coruptie in 2015 un premier in functie, patru fosti ministri si 20 de actuali sau fosti parlamentari, 14 primari de municipii si noua presedinti de Consilii Judetene, informeaza B1TV. 

DNA precizeaza ca este cel mai mare numar de persoane deferite justitiei intr-un an.

Potrivit unui raspuns trimis de Directia Nationala Anticoruptie (DNA), in primele 11 luni ale acestui an intre persoanele trimise in judecata figureaza patru persoane care au detinut functia de ministru, 20 actuali sau fosti membri ai Parlamentului, 24 de persoane cu functie de autoritate la nivel local (14 primari de municipii, noua presedinti de consilii judetene si un prefect), precum si o persoana care la data trimiterii in judecata detinea functia de prim ministru.

Conform sursei citate, in cursul primelor 11 luni ale anului s-a cerut incuviintarea inceperii urmaririi penale pentru cinci membri ai Parlamentului si s-au formulat cereri de retinere/arestare pentru noua membri ai Parlamentului. Si in aceasta situatie au fost cazuri in care pentru aceeasi persoana au fost formulate cereri de incepere urmarire penala, retinere sau arestare in dosare diferite.

Sursa foto: ziuaveche