Un PROFESOR si un ELEV AU MURIT intr-un ATAC CU SABIE la o SCOALA din SUEDIA

Atacul comis joi intr-o SCOALA SUEDEZA de un BARBAT MASCAT si INARMAT CU O SABIE s-a soldat cu DOI MORTI si DOI RANITI GRAV, potrivit unui bilant provizoriu comunicat de spitalul din Trollhätten (sud-vest), unde s-a produs atacul, relateaza AFP.

‘Una dintre cele patru persoane internate in spital a decedat’, a declarat un purtator de cuvant al spitalului, Nicklas Claesson. Potrivit mass-mediei suedeze, este vorba despre unul dintre cei DOI ELEVI RANITI. UN PROFESOR A MURIT din cauza RANILOR in scoala inainte de interventia medicilor, in timp ce atacatorul a fost grav ranit cu focuri de arma de politie.

Incidentul a avut loc la scoala Kronan din Trollhätten, oras industrial cu 50.000 de locuitori, situat la 75 de kilometri nord de Goteborg. La scoala unde a avut loc acest incident invata aproximativ 400 de copii cu varste intre sase ani si 15 ani.

Politia a raspuns unui apel de urgenta conform caruia un barbat mascat inarmat cu o sabie se afla in incinta scolii, iar o persoana fusese atacata in cladire sau in cafeneaua din apropierea scolii. ‘La scurt timp, am primit informatia ca atacatorul a fost impuscat de politie si ca starea sa nu se cunoaste deocamdata’, a anuntat politia pe site-ul sau.

CITESTE SI: SUEDIA: HIPSTERI BARBOSI, CONFUNDATI CU MILITANTI AI STATULUI ISLAMIC (VIDEO)

Purtand o masca din trilogia ‘Razboiul Stelelor’, potrivit mass-mediei suedeze, atacatorul, ale carui motive raman deocamdata necunoscute, a intrat joi dimineata in scoala si a atacat mai multe persoane, copii si adulti.

Premierul suedez Stefan Löfven urmeaza sa se deplaseze la fata locului.

Anchetatorii l-au identificat pe autorul atacului ca fiind un barbat in varsta de aproximativ 20 de ani. Ei urmeaza sa efectueze perchezitii la domiciliul acestuia.

 Sursa foto: nydailynews