Un profesor si un grup de elevi din Horezu s-au imbolnavit de hepatita in tabara la Calimanesti

Mai multi elevi si un profesor din Horezu, Ramnicu Valcea, s-au imbolnavit de hepatita in tabara la Calimanesti. Potrivit Mediafax, nu mai putin de 14 dintre cei 30 de elevi aflati in tabara s-au imbolnavit de hepatita si au fost transportati la spital.

Directia de Sanatate Publica Valcea a demarat o ancheta epidemiologica in orasul Horezu iar la colegiul “Constantin Brancoveanu”, acolo unde invata elevii, s-a inceput dezinfectia.

Deocamdata nu se cunoaste cum s-au imbolnavit elevii si profesorul, dar conducerea Directiei pentru Tineret si Sport Valcea, institutia care administreaza taberele, sustine ca angajatii au “analizele la zi” iar mancarea nu era contaminata.

“Cei de la DSP spun ca nu este nevoie de carantina in scoala unde acesti elevi invata, au fost 30 de copii si profesorul coordonator la inceputul lunii octombrie la o tabara organizata la Calimanesti printr-un proiect european care urmarea dezvoltarea abilitatilor de lideri ale elevilor si stim ca sunt 14 elevi si dascalul insotitor confirmati cu hepatita A. Am citit si noi ca virusul hepatitei A este cel mai agresiv si se transmite cel mai des prin mancare sau apa contanimata sau direct de la un purtator. (…) Noi credem ca in tabara au contactat hepatita”, a declarat un parinte.

Toti cei care au intrat in contact cu bolnavii vor fi vaccinati.

Foto: Gandul