Un program de gestionare resurse umane simplifică munca profesioniștilor HR

Pentru efectuarea cu rapiditate a activităților zilnice, un program de gestionare resurse umane este soluția folosită de mulți dintre specialiștii HR. Tot un instrument digital, mai precis un soft salarizare, îi ajută pe aceștia la calculul de salarii din fiecare lună. Operațiunile zilnice din zona resurselor umane și payroll sunt eficientizate prin utilizarea soluțiilor software dedicate pentru companii.

Înainte de a apela la astfel de aplicații, identificarea corectă a nevoilor va ajuta la alegerea celor mai potrivite funcționalități. Un program de gestionare resurse umane poate include module care să ajute la pontajul angajaților, generarea rapoartelor, trainingul angajaților, recrutare, procedurile de onboarding și altele. Împreună cu un soft salarizare, acestea reduc semnificativ birocrația din companii și operațiunile manuale care necesită un timp îndelungat.

Program de gestionare resurse umane – soluția pentru creșterea eficienței

Eficiența, productivitatea și o administrare cât mai bună a resurselor umane și materiale se numără printre obiectivele pe care și le propun business-urile din diferite domenii de activitate. Prin urmare, acestea sunt în căutarea unor metode potrivite prin care planurile propuse să devină realizabile. Un program de gestionare resurse umane, dar și un soft salarizare contribuie în acest sens. Timpul câștigat prin utilizarea lor poate fi investit în planificarea unor strategii care să dezvolte organizația în mai multe direcții. Aplicațiile sunt actualizate cu modificările legislative în timp util, astfel că nu mai trebuie să aloci timp și energie în acest scop.

Un program de gestionare resurse umane facilitează comunicarea internă și este ușor de folosit, cele mai multe dintre funcționalități fiind utilizabile fără cunoștințe tehnice avansate. Acest lucru este valabil și în cazul unui soft salarizare, care permite calculul salariilor pornind de la valoarea brută sau netă a acestuia. Operațiunea se automatizează și riscul apariției unor erori umane scade considerabil. Un program de gestionare resurse umane sau un soft salarizare permite intervenția asupra datelor sau calculelor efectuate în mod eronat. Ulterior, se pot regenera rapoartele necesare cu intervențiile efectuate.

Soft salarizare, instrumentul digital la îndemână pentru operațiunile de payroll

În afara unui program de gestionare resurse umane, la fel de importantă este și implementarea unui program pentru sarcinile din zona payroll. Folosirea unui soft salarizare transformă procesele de calcul de salarii în activități mai ușor de gestionat pentru că toate acțiunile se efectuează într-o singură platformă. În acest mod, se optimizează întregul set de operațiuni din departamentul de salarizare. Acest fapt va contribui la desfășurarea muncii într-un mod mai eficient, iar angajații nu se vor mai simți epuizați de procedurile clasice, de mână. Viteza de lucru crește semnificativ, iar operațiunile pot fi efectuate de oriunde, fără a fi nevoie de verificarea unor documente în format fizic.

Pentru calculul de salarii se iau în considerare mai multe aspecte. Într-un soft salarizare se pot introduce zilele de concediu de care a beneficiat un angajat, orele suplimentare efectuate, dar și primele, bonusurile sau reținerile salariale. Un program de gestionare resurse umane complex le permite salariaților să efectueze cereri de concediu cu ușurință, dar și cereri pentru ore suplimentare. Totodată, pentru calcul se mai ține cont de valoarea tichetelor de masă, de vacanță sau cadou ce i-au fost acordate.

Printr-un soft salarizare și un program de gestionare resurse umane, compania ta va profita de digitalizarea cu aplicații performante.

UCMS by AROBS, furnizor de soluții software pentru mediul de afaceri

Tehnologia poate fi prezentă și în afacerea ta prin instrumente precum program de gestionare resurse umane sau soft salarizare. UCMS by AROBS este o companie de soluții software și are o experiență de peste 25 de ani pe piața din România. Specialiștii acesteia inovează constant cele două mari sisteme de HR și payroll, True HR și dp-Payroll. Programele dezvoltate de UCMS by AROBS sunt configurabile nevoilor tale, pentru a răspunde cu ușurință la particularitățile din organizația ta. Contactează-i prin email la sales@ucms.ro sau la telefon 0720 534 424.

Sursă foto: Freepik.