Un protest al IMIGRANTILOR a blocat, temporar, traficul prin tunelul de sub CANALUL MANECII

Zeci de imigranti au blocat temporar vineri noaptea traficul rutier si feroviar prin tunelul care traverseaza Canalul Manecii, a anuntat sambata un purtator de cuvant al Eurotunnel, citat de Reuters.

Acesta este ultimul incident de acest fel in care sunt implicati circa 3.000 de imigranti, in majoritate proveniti din Africa si Orientul Mijlociu, instalati in tabere improvizate in jurul orasului-port Calais, din nordul Frantei, si care incearca sa ajunga in Marea Britanie.

CITESTE SI: RECORD Circa 4.400 de IMIGRANTI salvati in 48 de ore in MAREA MEDITERANA 

“Vineri, la orele 7 p.m. (18:00 GMT), erau o multime de imigranti in intregul perimetru care incercau sa treaca de zona restrictionata. Au avut loc perturbari” ale traficului, a declarat pentru Reuters un purtator de cuvant al Eurotunnel. Desi traficul rutier si feroviar a fost reluat, exista inca unele intarzieri.

Calais se afla intr-una din primele linii ale unei crize, mai largi, privind imigratia, in care tarile europene se straduiesc sa ajunga la o intelegere intre ele in legatura cu modul in care trebuie sa faca fata numarului crescand de imigranti care si-au parasit tara din cauza conflictelor sau a saraciei.

CTESTE SI: Ministrii de Interne ai tarilor UE nu au ajuns la un acord privind distribuirea extracomunitarilor 

Sursa foto: bbc.co.uk