Un rechin Marele Alb, filmat pentru prima oară în timp ce atacă o balenă! Video

Un rechin Marele Alb a fost, pentru prima dată, filmat de o cameră video atașată la o dronă, în momentul în care atacă și îneacă o balenă cu cocoașă. Atacul a avut loc în largul coastelor Africii de Sud, informează Newsweek.com.

În filmare se observă cum rechinul mușcă coada balenei tinere, probabil pentru a-i provoca sângerări, iar apoi încearcă să o tragă sub apă, până la urmă înecând-o. Filmarea a fost realizată din întâmplare de Ryan Johnson, coordonatorul programului Blue Wilderness Research Unit, care s-a dus la fața locului crezând că balena era moartă și dorea să surprindă momentul în care cadavrul devine o sursă de hrană.

“Am conștientizat că urmăresc un moment de pradă când am văzut rechinul că încearcă să muște coada balenei”, a declarat Ryan Johnson pentru Newsweek. “Nu am realizat ce moment unic am surprins decât atunci când s-a terminat”, a mai adăugat ceretătorul.

Balena atacată era tânără, avea 11 metri lungime, și se separase de grupul său, devenind vulnerabilă. Rechinul era o femelă de 4 metri monitorizată de cercetători, botezată Helen. O balenă cu cocoașă adultă ar fi putut provoca răni grave unui rechin, fie el și din specia Marele Alb, făcând astfel de atacuri puțin probabile. “Această balenă era slăbită și i-a dat rechinului încrederea de a desfășura atacul”, a povestit Ryan Johnson.

Sursa video: youtube