Un robot Lego si un Samsung Galaxy S4 au rezolvat cubul Rubik in mai putin timp decat iti ia tie sa citesti acest titlu. VIDEO

Robotul Lego Cubestormer, propulsat de un Samsung Galaxy S4, a rezolvat celebrul cub Rubik in numai 3.253 de secunde, stabilind astfel un nou record mondial.

Pana pe 15 martie, recordul mondial la rezolvarea unui cub Rubik a fost de 5.27 secunde si a fost stabilit in 2011 de un robot Lego pe nume “Cubestormer 2”. Multumita succesorului sau, “Cubestormer 3”, timpul acesta a fost redus la numai 3.253 de secunde, scrie engadget.com.

Citeste si: ROMANII AU TALENT, SEZONUL 2: EI SUNT FINALISTII DIN 11 MAI!

Robotul, care este al treilea dintr-o serie de astfel de masinarii proiectate numai pentru a rezolva cubul Rubik, a fost proiectat, construit si programat de Mike Dobson si David Gilday.

Cubestormer este controlat de un Samsung Galaxy S4, care analizeaza modul in care cubul este aranjat, transmitandu-i robotului pasii necesari pentru a-l rezolva.

De partea cealalta, recordul mondial uman pentru rezolvarea cubului Rubik este de 5.55 secunde si apartine tanarului Mats Valk. 

Sursa foto si video: brunchnews.com, youtube.com

[hdvideo id=480 ratingscontrol=on views=on title=on]