UPDATE. ATENTAT IN AFGANISTAN. Un roman a murit, altul a fost grav ranit

Un roman a murit in Afganistan, iar un altul este ranit, in urma unui atac produs, marti dimineata, la Kabul, informeaza Ministerul Afacerilor Externe (MAE), care mai precizeaza ca cei doi sunt cetateni civili.

UPDATE

Ora 11.45: Romanul care initial fusese dat disparut a fost gasit mort, informeaza MAE. “Referitor la situatia celor doi cetateni romani, victime ale atentatului care a avut loc in aceasta dimineata la Kabul, Afganistan, Ministerul Afacerilor Externe informeaza ca, in urma finalizarii procedurilor specifice, misiunea diplomatica a Romaniei la Kabul a confirmat oficial decesul cetateanului roman, dat disparut in urma atentatului. (…) Ministerul Afacerilor Externe a comunicat informatiile, atat cu privire la cetateanul roman decedat, cat si cu privire la cel ranit, catre autoritatile romane competente, in vederea contactarii si informarii familiilor acestora”, se precizeaza in comunicatul remis de MAE.

Atentatatul a avut la ora 4:30 (ora locala), la Kabul, in Afghanistan. MAE informeaza ca doi cetateni romani, personal civil, se numara printre victimele atacului. Cei doi cetateni romani sunt angajati, pe baza de contract, la o firma internationala care deserveste o baza logistica din capitala afghana.

Din informatiile inca neconfirmate oficial, rezulta ca unul dintre cetatenii romani a fost ranit si se afla acum sub ingrijire medicala iar cel de al doilea este dat disparut.

Misiunea diplomatica a Romaniei se afla in contact permanent cu autoritatile locale si este pregatita sa acorde asistenta consulara necesara, in baza competentelor legale.