Un roman alearga 250 de kilometri in desert pentru copiii bolnavi de inima

Sportivul Paul Dicu va participa si in acest an la “Marathon des Sables” una dintre cele mai grele si spectaculoase curse de anduranta din lume.

Cursa are o lungime de 250 de kilometri, iar anul acesta va avea loc intre 6 si 12 aprilie, in desertul marocan.

Paul Dicu va participa la “Marathon des Sables” pentru a ajuta Asociatia “Inima Copiilor” sa stranga bani pentru copiii bolnavi de inima de la Spitalul “Marie Curie” din Bucuresti. Sportivul alearga pentru a patra oara in cursa si a treia oara pentru asociatie.

Intre competitiile de ultramaraton, care sunt putine in lume, competitia si-a castigat renumele pentru conditiile drastice impuse participantilor. Astfel, pe toata durata concursului, alergatorii poarta in spate rucsacul cu tot ce le este necear – kitul de supravietuire, hainele si mancarea pentru toata saptamana – aproximativ 11 kilograme. Organizatorii ofera doar apa, adapost in corturi berbere (sacul de dormit si salteaua izopren sunt duse de concurent) si, la nevoie, asistenta medicala.

Distanta totala a cursei variaza de la an la an (programul si traseul fiecarei etape sunt secrete pana in dimineata respectiva), dar in total este vorba despre aproximativ 250 de kilometri, impartiti in sase etape cu lungimi de la 15 la 40 de kilometri. Iar cea mai lunga etapa are si peste 80 de kilometri.

Citeste si: Operatiile pe cord de la Spitalul de Copii “Marie Curie” din Capitala vor fi reluate luni

Cei care doresc sa ajute asociatia pot si ei ca, intre 6 si 12 aprilie, sa alerge “in pas cu Paul”, atat cat vor sau pot, oriunde le face placere: in parc, pe strada, pe banda. Dupa alergare, pot trimite un e-mail la paul@inpascupaul.ro cu “dovada” (numele, varsta, distanta cu care contribuie si locul in care a alergat, fotografii, screenshot-uri cu traseul). Fiecare pas facut “in pas cu Paul” va fi un ajutor pentru copiii de la “Marie Curie” O companie de asigurari va rasplati fiecare kilometru adunat astfel cu o donatie de doi euro catre Asociatia Inima Copiilor. In total, compania pune la bataie 20.000 de euro, suma care anul trecut a fost “castigata” in cinci zile.

“Lucrurile pe care, impreuna cu partenerii si prietenii nostri, le-am facut la Spitalul de Copii Marie Curie din Bucuresti nu sunt deloc putine, si suntem mandri si recunoscatori tuturor celor care ne-au ajutat sa dam o sansa in plus copiilor nascuti cu malformatii cardiace, si nu numai lor. Dar e nevoie de noi in continuare: vrem sa organizam misiuni medicale mai dese, vrem sa putem trimite mai multi medici si asistente la specializare, vrem ca la Marie Curie sa nu lipseasca nimic (materiale, instrumentar, medicamente) din ce e nevoie pentru micii pacienti”, a declarat Alexandru Popa, presedintele asociatiei.

“Inima Copiilor” este o asociatie non-profit pentru ajutoarea copiilor, in special a celor cu probleme cardiace. Asociatia a construit la Spitalul Marie Curie din Bucuresti cele mai moderne spatii medicale din tara noastra: primul Centru de cardiochirurgie din Romania dedicat exclusiv copiilor, Sectia de cardiologie si Sectia de Terapie intensiva nou-nascuti.

Sursa foto: Asociatia “Inima Copiilor”