Un ROMAN, amenintat de unul dintre atacatorii din Paris: Te voi ucide si ii voi duce cadavrul mamei tale

Un roman care era prieten cu Brahim Abdeslam, unul dintre autorii atacurilor de la Paris, a povestit intr-un interviu pentru Derniere Heure si RTL cum comportamentul lui Abdeslam s-a schimbat brust, ajungand chiar sa-l ameninte si pe el cu moartea.

Aron si Brahim au fost apropiati pana in ziua in care acesta din urma a disparut pentru doua luni, in august si septembrie. La intoarcere, a povestit Aron pentru Derniere Heure, amicul sau ”nu mai era acelasi”.

“Esti un necredincios, tigan de rahat”, i-ar fi spus Brahim lui Aron, cand acesta din urma l-a intrebat despre calatoria sa in Maroc. 

CITESTE SI: ATENTATE TERORISTE PARIS: O a doua INCULPARE in cadrul ANCHETEI IN FRANTA

“Intr-o zi va voi ucide pe toti si daca te voi ucide, ii voi duce cadavrul mamei tale in Romania”, i-a mai spus cel care avea sa devina unul dintre autorii atacurilor de la Paris.

Aron a povestit pentru RTL despre ultima intalnire dintre el si Brahim, cu cateva zile inainte de comiterea atentatelor teroriste.

“A venit la mine si mi-a spus: Imi pare rau, nu stiu de ce ti-am vorbit asa”, a spus Aron. El i-a zis amicului sau “Brahim, asta nu esti tu, nu esti persoana pe care o cunosteam”, iar Brahim a recunoscut acest lucru. 

In plus, inaintea presupusei calatorii in Maroc, Aron a primit de la amicul sau o fiola de parfum. “Toata viata iti va aminti de mine”, i-a spus lui Aron.

CITESTE SI: De ce a ales STATUL ISLAMIC sa atace PARISUL? – ANALIZA

Dupa 13 noiembrie, ziua in care au avut loc atentatele teroriste, Aron si-a adus aminte de anumite intamplari care capatasera, brusc, o cu totul alta semnificatie. De exemplu, prezenta a “trei indivizi” la cafeneaua “Les Beguines”, detinuta de Brahim. 

Aron si-a amintit ca a surprins un dialog straniu intre Brahim si un individ. “Acesta l-a luat deoparte si am auzit: Termina ce ai inceput. Dupa care au continuat discutia in araba”, a mai povestit romanul.

RTL precizeaza ca Aron a fost perchezitionat dupa comiterea atacurilor, dat fiind ca a fost prieten cu unul dintre atentatori.

Sursa foto: b1TV