Un roman, desemnat studentul anului in Europa

Mircea Cimpoi, un tanar de 28 de ani care este doctorand in inginerie la Universitatea din Oxford a fost desemnat studentul Anului in Europa.

Romanul Mircea Cimpoi, 28 de ani, care, in prezent, este doctorand in inginerie la Universitatea din Oxford in cadrul departamentului Visual Geometry Group, cu bursa, a fost desemnat studentul anului in Europa, la nivel post-universitar, conform ziare.com. Mircea este cercetator in Computer Vision, un domeniu care se ocupa cu “traducerea” informatiilor vizuale din mediul inconjurator, capturate sub forma de imagini sau secvente video, in informatie pe intelesul calculatoarelor sau al robotilor. A acumulat experienta ca programator la Centrul Microsoft din Serbia, fiind recompensat cu Microsoft Gold Star Award si doua premii Microsoft Patent Award pentru contributia sa la recunoasterea textului tiparit pe dispozitive mobile.

Citeste si: Cinci medalii de aur pentru romani, la Olimpiada Sud-Est Europeana de Matematica pentru Studenti

“Premiul a fost o surpriza pentru mine, iar emotiile si starea de euforie au durat cateva zile dupa gala. Distinctia constituie in primul rand o recunoastere a muncii depuse pana in prezent, si o obligatie de a-mi continua cu aceeasi pasiune si dedicatie formarea profesionala. Pe langa premiu, trebuie sa multumesc Ligii Studentilor Romani din Strainatate pentru oportunitatea de a-i cunoaste, in cadrul galei, pe ceilalti premiati si pe finalisti – si cred ca acesta a fost un castig mai mare decat premiul in sine. Am decis sa incep doctoratul in urma discutiilor avute cu colegi din Microsoft, in timpul unei vizite de lucru in Bellevue. A urmat etapa de documentare, de pregatire pentru testele de limba si GRE (matematica si limba engleza) si apoi de trimis dosarul la universitati. Cerintele au fost similare, si in mare cuprind o scrisoare de motivatie, curriculum vitae, recomandari confidentiale din partea fostilor profesori si in cazul meu si din industrie”, a declarat romanul pentru ziare.com.