Un ROMAN impresioneaza la Salonul Auto de la New York cu o MASINA SF. GALERIE FOTO

Un ROMAN impresioneaza la Salonul Auto de la New York cu o MASINA SPECIALA! Este vorba de un FORD TORINO din 1971, al carui design a fost creat cu ajutorul unei IMPRIMANTE 3D.

MASINA, ce pare sosita “direct de pe o planeta extraterestra”, este capodopera lui Ioan Florea, un ROMAN ce traieste in SUA. Pentru a isi duce la capat opera de arta pe patru roti, ROMANUL s-a folosit de o imprimanta 3D, scrie Mashable.com.

Citeste si: TOP 10 LUCRURI INTERESANTE PE CARE NU LE STIAI DESPRE MASINI. FOTO

Pentru a realiza FORDUL TORINO, Ioan Florea a folosit un proces care produce un finisaj asemanator “metalului lichid”. “Procesul de printare 3D este cel obisnuit. Concep formele, le tai, generez codul G si apoi le printez”, a explicat romanul pentru cititorii site-ului 3D Printer World.

“Partea complicata este tehnica de transfer a materialelor, pe care am inventat-o. (…)  Folosesc o <<moara>> care cantareste cinci tone pentru amestecul ingredientelor. Este un proces care se desfasoara in mai multe etape si care necesita masuratori si sincronizari exacte, precum si conditii ideale de temperatura”, a declarat Florea.

FORD MUSTANG, EDITIE SPECIALA CE MARCHEAZA 50 DE ANI DE EXISTENTA

Sursa foto: 3dprinterworld.com, mashable.com