Un șef de stat a fost la un pas de moarte din cauza coronavirusului! În ce stare se află acum

Un șef de stat a avut probleme grave, fiind la un pas de moarte, după ce a fost testat pozitiv cu noul coronavirus. Preşedintele Republicii Honduras, Juan Orlando Hernandez, a avut nevoie de oxigen după ce a fost spitalizat săptămâna trecută.

Medicii militari care îl tratează au dezvăluit că şeful statului este în continuare într-o stare ‘delicată’ şi mai trebuie să rămână internat, notează Reuters. Locotenent-colonelul Juan Diaz de la spitalul militar din Tegucigalpa a prezentat primele informații oficiale despre starea președintelui Republicii Honduras, care a fost tratat iniţial de pneumonie.

Starea preşedintelui Juan Orlando Hernandez, în vârstă de 51 de ani, este momentan ”undeva între bună şi febrilă, cu dificultăţi respiratorii” dar ”există o ameliorare clară”.

Săptămâna trecută, liderul hondurian anunţase că este infectat, ca şi soţia sa şi doi asistenţi, precizând că simptomele sunt moderate şi că va lucra de acasă. Ulterior, însă, el s-a internat în spital, unde s-a prezentat cu tuse, probleme de respiraţie şi simptome de inflamaţie.

Honduras a înregistrat 13.943 de cazuri de coronavirus şi 405 decese în contextul pandemiei de coronavirus.

Sursa foto: the guardian