Un senator UNPR propune programul de lucru de 6 ore si majorarea salariului minim

Ioan Iovescu, senator UNPR de Timis, propune ca programul zilnic de lucru sa fie redus la sase ore, iar salariul minim pe economie sa fie majorat pana la 1.500 de lei brut.

“Ideea este veche. Din 2013 ma munceste acest gand. E o penurie de locuri de munca si m-am gandit ca unii oameni trag la trei schimburi in opt ore si ce bine ar fi daca s-ar reduce programul. In prima faza m-am gandit la cei care lucreaza in trei schimburi. Am abordat in cadrul partidului aceasta problema, la PPDD, si nu am gasit nicio sustinere de niciun fel. Mi s-a spus ca cei de la Comunitatea Europeana nu permit asa ceva, ca pierdem investitorii ca – vezi, Doamne – nu mai vin, ca lucreaza prea putin muncitorii. Si am amanat, dar acum am prins puteri, cand am auzit ca Suedia aplica ideea, deci treaba cu Comunitatea Europeana nu mai sta in picioare, putem face asa ceva, doar sa avem vointa politica”, a explicat senatorul ideea proiectului de lege.

In ceea ce priveste avantajele, acestea sunt multiple – “Randamentul sunt convins ca va fi mai mare, daca omul munceste doar sase ore. In administratia publica locala eu cred ca oamenii stau degeaba opt ore. Am vazut la comune, din experienta proprie, ca oamenii sunt agitati la sate si ar mai face ceva pe langa case, dar ei stau opt ore la serviciu. Suedezii spun ca in acest fel oamenii sunt mai fericiti, de ce nu am fi si noi mai fericiti? Sa poata oamenii sa aiba impartasire in cadrul familiei, sa poata sa se intalneasca, sa stea mai mult cu copiii, sa le dea educatie”.

Referitor la cresterea salariului minim pe economie, senatorul spune ca “am avut o intalnire cu domnul Gabriel Oprea si mi-a spus ca o sa discutam in cadrul partidului”.

Sursa foto: lugojeanul