Un sfert dintre locuitorii Sectorului 1 COLECTEAZA SELECTIV la domiciliu

Hartia, plasticul, metalul si sticla sunt aruncate separat de locuitorii Sectorului 1, COLECTAREA SELECTIVA devenind, in prezent, o practica comuna in aceasta zona adminstrativa, se arata intr-un comunicat remis marti presei de Primaria Sectorului 1.

Astfel, unul din patru locuitori din Sectorul 1 COLECTEAZA SELECTIV deseurile menajere, separand hartia de plastic, metal si sticla, mai spun sursele citate.

In anul 2009, un numar de 23 de asociatii de proprietari din zonele Ion Mihalache si Calea Grivitei intrau in contact cu recipientele de COLECTARE SELECTIVA. Atunci aflau ca hartia si cartonul trebuie aruncate in containerul albastru, sticla in recipientul verde, iar metalul si plasticul in cel galben.

In prezent, peste 45.000 de locuitori ai Sectorului 1 COLECTEAZA SELECTIV la domiciliu, programul ”Pre-colecteaza selectiv la tine acasa”, initiat de administratia locala, fiind extins la sute de asociatii de proprietari din zonele Calea Grivitei (de la intersectia cu str. Caraiman pana la Podul Grand), Bd. Bucurestii Noi, str. Turda, Bd. Maresal Averescu, Bd. Banu Manta, Bd. Nicolae Titulescu, Bd. Dinicu Golescu, str. Iacob Felix, str. Pajura, str. Garii de Nord si str. Stirbei Voda.

Pentru COLECTAREA SELECTIVA a plasticului, metalului, sticlei, hartiei si cartonului, compania Romprest – prestatorul serviciului de salubritate din Sectorul 1 – distribuie catre asociatiile de proprietari aproape 50.000 de saci lunar.

Citeste si: ELEVII din Sectorul 1 invata cum sa aiba “O scoala curata, un oras CURAT!”

Pana la sfarsitul anului, Primaria Sectorului 1 si-a propus sa extinda programul de pre-COLECTARE SELECTIVA la domiciliu si in zona centrala – Calea Dorobanti, Bd. Iancu de Hunedoara, precum si in cartierul Damaroaia.

Potrivit Primariei Sectorului 1, constientizarea COLECTARII SELECTIVE a prins mai greu in randul adultilor care inca mai arunca la comun deseurile menajere cu celelalte tipuri de deseuri reciclabile.

“Succesul programului s-a datorat copiilor care, inca de la gradinita, au fost familiarizati cu conceptul de COLECTARE SELECTIVA. Primaria Sectorului 1 a initiat, inca din 2009, mai multe campanii de informare prin care elevii au fost invaţaţi cum, si mai ales, de ce este bine ca deseurile sa fie COLECTATE SELECTIV. «Eco Rockfest», «Lumea Ta? Curata!», «O scoala curata, un oras curat!» sunt doar cateva dintre campaniile care si-au propus formarea in randul copiilor a obiceiului de a recupera materialele reciclabile atat la scoala, cat si in timpul liber, valorizand astfel respectul acestora faţa de natura si mediu”, mai spun sursele citate.

Citeste si: Aproape 90 de tone de deseuri reciclabile au fost colectate selectiv in primele trei luni ale anului in Sectorul 6

De asemenea, toate unitatile de invatamant din Sectorul 1 (gradinite, scoli, licee) beneficiaza de un program de COLECTARE SELECTIVA (hartie-carton si plastic).

Totodata, compania Romprest a amplasat pe domeniul public, in peste 500 de puncte fixe (zone aglomerate din sector: parcuri, mari intersecţii), recipiente moderne destinate colectarii diferentiate a celor trei tipuri de deseuri: hartie si carton, sticla, plastic si metal.

Sursa foto: Primaria Sectorului 1