Un site de pe care se cumparau droguri sau se puteau comanda asasinate a fost inchis

Un site olandez, de pe care oamenii puteau sa cumpere droguri sau puteau chiar sa comande asasinate a fost inchis de politie.

Site-ul Utopia, din Olanda, unde utilizatorii puteau sa achizitioneze online droguri si arme care le erau livrate acasa prin posta sau pe care se puteau plati persoane care sa omoare la comanda, a fost inchis de politia olandeza la cateva zile de la deschidere, dupa o investigatie a unor ofiteri sub acoperire. Utopia, care este un succesor al celebrului site Drumul Matasii, oferea celor doritori sa cumpere marfuri ilegale posibilitatea achizitionarii de bani falsi sau servicii de piraterie online in schimbul monezii virtuale Bitcoin, scrie The Telegraph.

Citeste si: Romani cautati de Interpol dupa ce au castigat milioane de dolari prin fraude pe internet 

Cei care au lansat site-ul primeau o cota parte din fiecare tranzactie si, pana miercuri, pe Utopia se faceau in jur de 13.000 de tranzactii in orice moment. Insa cei care au intrat azi au vazut mesajul “Acest site ilegal a fost inchis de Politia Nationala Olandeza”. Ministerul de Interne olandez a dat publicitatii si un comunicat in care afirma ca 5 persoane au fost arestate. Una dintre acestea se afla in Germania, locul unde serverele site-ului erau localizate.