Un sondaj arată că oamenii doresc o cripto monedă Amazon. Și Starbucks se gândește la o aplicație Blockchain

Retailerul online Amazon a primit, săptămâna trecută, un feedback pozitiv referitor la crearea unui token “Amazon”. Totodată, Starbucks a dezvăluit planurile de a utiliza tehnologia Blockchain în aplicația Starbucks, de asemenea, sugerând posibilitatea creării unei monede proprii pentru utilizarea aplicației.

Un pic mai mult de jumătate dintre respondenții care au folosit Amazon în ultima lună au indicat că vor folosi crypto moneda firmei online, în cazul în care Amazon se va ramifica până în momentul creării numitului “Amazon Coin”. LendEDU i-a chestionat, de asemenea, pe aceeași respondenți dacă sunt dispuși să utilizeze un cont bancar creat de Amazon drept contul lor principal – 44,50% au spus da – sau dacă ar folosi un cont de economii Amazon – 49,6% au spus că vor.

În total, sondajul a avut 17 întrebări referitoare la opiniile respondenților despre posibilele extinderi ale Amazonului dincolo de comerțul cu amănuntul online, cum ar fi implicarea în produse farmaceutice, creditarea ipotecară, asigurarea de viață și multe altele. Ca răspuns la întrebarea generală și anume dacă acești respondenți au încredere în Amazon pentru a le gestiona finanțele mai mult decât o bancă tradițională, în jur de 61% au spus că au încredere în Amazon mai mult decât sau la fel ca în băncile tradiționale.

Citește și: CUM POȚI SĂ MINEZI CRYPTO MONEDE BITCOIN ȘI SĂ FACI MULȚI BANI FĂRĂ INVESTIȚIE ÎN ECHIPAMENTE

În timp ce Amazon nu a anunțat niciun plan de a-și crea propria monedă digitală, Starbucks și-au arătat disponibilitatea față de tehnologia Blockchain care se află în spatele celor mai multe crypto monede. Totuși, în decembrie 2017, Amazon Web Services (AWS) a semnat un acord cu R3 să utilizeze platforma Corda bazată pe blockchain.

Săptămâna trecută, președintele executiv al Starbucks, Howard Schultz, a declarat într-un interviu acordat companiei Fox Business că vede tehnologia Blockchain ca ceva pe care Starbucks îl va folosi în viitor.

Schultz, recunoscut drept un opozant al Bitcoin, a adaugat că în legătura cu mutarea Starbucks de a testa un magazin fara numerar, Starbucks ar putea să își creeze propria monedă digitală pentru a fi folosită în aplicația integrată. “Nu este vorba despre Bitcoin, dar cred că, având în vedere cadrul și platforma pe care o avem în aplicația noastră digitală, am putea fi una dintre primele companii care au o monedă digitală integrată în aplicația noastră”.

Tot săptămâna trecută, strategul fondului de securitate Tom Lee sugerase într-un raport că atât Amazon, cât și Starbucks vor implementa probabil tehnologia Blockchain și vor “anunța o cripto-strategie” în acest an.