Un student din Cluj ii cere lui KLAUS IOHANNIS printr-o petitie AUTONOMIA ECONOMICA a TRANSILVANIEI

Un student din Cluj i-a trimis o petitie presedintelui KLAUS IOHANNIS prin care ii cere acestuia AUTONOMIA ECONOMICA a TRANSILVANIEI.

Fancsali Ernest, tanarul care a facut demersul, este membru al Partidului Popular Maghiar din Transilvania. Documentul a strans peste 14.000 de semnaturi.

Citeste si: KELEMEN HUNOR: DREPTURILE obtinute de maghiari in ultimii 25 de ani nu sunt IREVERSIBILE

Tanarul este student la Facultatea de Studii Europene din cadrul Universitatii Babes-Bolyai din Cluj si sustine ca nu vrea ca banii produsi in regiune sa ajunga in Oltenia sau Moldova.

Citeste si: Vicepremierul Ungariei: Comunitatea maghiara trebuie sa primeasca acele AUTONOMII care sunt acceptate in alte tari UE

“Impozitele acumulate in Transilvania ajung in Moldova si Oltenia pe nedrept. Transilvania este trezoreria tarii noastre fara autodeterminare. Ei au mai mare nevoie de noi, decat noi avem de ei. Regiunea noastra s-ar putea autosustine. Avem paduri, ape minerale, un potential turistic foarte mare, orase medievale unice in Romania, sute de castele, cetati, o universitate care multumita multiculturalismului este in fruntea Universitatilor din tara. Noi nu vrem nimic de la altii, dar ce e al nostru nu lasam”, i-a scris tanarul presedintelui KLAUS IOHANNIS.

Sursa foto: realitatea.net