Un suspect a recunoscut ca a participat la asasinatul lui Boris Nemtov

Unul dintre cei cinci suspecti prezentati duminica unui tribunal din Moscova a recunoscut ca a participat la asasinarea opozantului rus Boris Nemtov, impuscat mortal la 27 februarie in apropiere de Kremlin, a anuntat o judecatoare, citata de agentiile de presa.

Instanta a decis sa-i plaseze in detentie pana la 28 aprilie pe Zaur Dadaev si pe ceilalti patru barbati arestati. “Masurile luate inaintea procesului sunt solid justificate. Participarea lui Zaur Dadaev la crima a fost confirmata de marturisirea sa”, a precizat judecatoarea.

De origine cecena, Zaur Dadaev, care a fost comandantul-adjunct al unui batalion de politie afiliat Ministerului de Interne al Ceceniei, a fost arestat sambata in Ingusetia, republica instabila care se invecineaza cu Cecenia, in Caucazul rus.

Citeste si: RUSIA: Doi noi suspecti, arestati in dosarul asasinarii lui Boris Nemtov

Dadaev a fost arestat impreuna cu Anzor Gubacev, si el de origine cecena, angajat al unei firme private de securitate din Moscova. Gubacev a pledat nevinovat.

Prezentati de asemenea tribunalului moscovit, ceilalti trei suspecti, Tamerlan Eskerhanov, Ramzat Bakaev si Shagui Gubacev, fratele mai mic al lui Anzor Gubacev, si-au sustinut de asemenea nevinovatia.

Toti trei de origine cecena, ei au fost arestati sambata si duminica in Ingusetia.