Un TANAR ALPINIST ROMAN a MURIT pe MONT BLANC

Un alpinist roman in varsta de 38 de ani a murit, vineri, dupa o cadere de peste 600 de metri produsa in timp ce cobora de pe Mont Blanc, pe care tocmai il escaladase in conditii de iarna, au anuntat salvatorii, citati de AFP, informeaza Agerpres.

“El cobora de pe Mont Blanc, pe care il escaladase impreuna cu o alta persoana”, a declarat pentru AFP locotenentul Pelisson, din cadrul Plutonului de jandarmerie de munte de la Chamonix. El a precizat ca alpinistul a cazut de la peste 600 de metri de pe Dome du Gouter, unul dintre punctele traseului clasic de ascensiune, si ca trupul a ajuns intr-o crevasa.

Alarma a fost data de un ghid care se afla in refugiul de pe varful Gouter si care l-a vazut cazand. Trupul neinsufletit al romanului a fost scos din crevasa si adus in vale, in timp ce autoritatile consulare au fost anuntate. Exista mai multe itinerarii pentru cucerirea Mont Blanc, dar pe calea clasica – care include Tete Rousse si varful Gouter – si-au gasit sfarsitul in acest an 11 persoane, care au murit intre 15 iunie si 15 septembrie, potrivit lt. Pelisson.

Sursa foto: realitatea