Un test cu laser te poate ajuta sa afli cat mai ai de trait

O echipa de oameni de stiinta de la Universitatea Lancaster au inventat un dispozitiv care analizeaza celule endoteliale si cu ajutorul caruia se poate determina viteza imbatranirii organismului si a celor carora li se intampla mai rapid decat este normal, informeaza inquisitr.com.

Oamenii de stiinta de la Universitatea Lancaster lucreaza la un test care sa le arate oamenilor cat mai au de trait. Un dispozitiv mic cat un ceas de mana, care foloseste tehnologia laser, poate analiza celulele de sub piele, pentru a stabili cat mai are de trait persoana respectiva.

De exemplu, unei persoane i se poate spune in urma testului ca, daca nu isi schimba stilul de viata, poate muri in 20 de ani. In plus, analiza vaselor capilare va putea arata daca cineva sufera de cancer sau de dementa. Un asemenea dispozitiv, care costa doar cateva sute de dolari, ar putea fi disponibil pe piata in aproximativ un an de zile.

Doctorii il vor putea folosi si pentru a compara varsta biologica a pacientilor cu cea cronologica si isi vor da seama cat de repede imbatranesc acestia.

Sursa foto: blog.sharecare.com