Un TGV a DERAIAT in apropiere de STRASBOURG: cel putin CINCI MORTI

Un TREN DE MARE VITEZA (TGV) care EFECTUA PROBE pe o noua linie de mare viteza la nord de STRASBOURG (est) A DERAIAT sambata dupa-amiaza la Eckwersheim (departamentul Bas-Rhin), in apropiere de Strasbourg, incidentul soldandu-se cu cel putin CINCI MORTI, informeaza cotidianul francez Le Parisien.

Trenul a luat foc dupa ce a sarit de pe sine. Nicio conexiune nu a fost stabilita cu atentatele de vineri noapte din Paris, soldate cu cel putin 128 de morti si 300 de raniti si care au fost revendicate de gruparea jihadista Statul Islamic.

CITESTE SI: ATENTATE TERORISTE PARIS: 300 de persoane SPITALIZATE, intre care 80 aflate in “URGENTA ABSOLUTA”. LIVE TEXT

Rama de tren circula cu tehnicieni la bord si ar fi deraiat din cauza vitezei excesive, a declarat pentru AFP un reprezentant de la compania franceza decai ferate SNCF.

Importante mijloace de interventie si salvare au fost trimise la locul incidentului. Potrivit declaratiilor unui martor, care a vorbit cu publicatia Dernieres Nouvelles d’Alsace, trenul s-a rasturnat si o parte dintre vagoane au cazut in canalul Marne-Rhin, dupa care au luat foc.

Sursa foto: Reuters