Un tren incarcat cu petrol a deraiat si a luat foc! VIDEO

Un tren de marfa incarcat cu titei a deraiat si a luat foc, in cursul acestei dimineti, in provincia canadiana Quebec, intreaga populatie a oraselului Lac-Megantic fiind evacuata de urgenta de autoritatile locale.

Un marfar cu 80 de vagoane incarcate cu petrol a deraiat si a luat foc in oraselul canadian Lac-Megantic, situat la 250 de kilometri distanta de Montreal. Peste 1000 de oameni au fost evacuati de urgenta, informeaza cbc.ca.

Zeci de pompieri din intreaga provincie Quebec au fost mobilizati pentru a stavili flacarile care au facut ravagii. Conform martorilor, dupa deraierea trenului au inceput sa se auda numeroase explozii, flacarile intinzandu-se cu repeziciune pe o suprafata de cativa kilometri. Foarte multe locuinte au fost afectate, insa deocamdata nu s-a inregistrat nicio victima.

Autoritatile au declansat o ancheta pentru a stabili cauzele acestui accident, conform primelor informatii o mare cantitate de titei s-a scurs in raul Chaudiere care izvoraste din orasul Lac-Megantic.

Sursa foto si video: youtube.com