Un turist canadian s-a aventurat sa viziteze Somalia

Singurul turist din ultimii ani din Somalia i-a speriat pe oficialii din aceasta tara care au incercat sa scape de el si sa nu il primeasca in tara.

Un turist din Canada care a ajuns in Somalia, tara care nu se afla printre destinatiile preferate de turisti din cauza riscurilor foarte mari, a fost crezut nebun de oficialii acestei tari care au facut tot posibilul sa il intoarca din drum. Canadianul Mike Spencer Bown a aterizat pe aeroportul din Mogadishu si a declarat ca este un simplu turist, insa oficialii serviciului de imigratii au crezut ca barbatul de 41 de ani este fie nebun, fie spion, si au incercat sa scape de el, scrie ziare.com. “Au incercat de patru ori sa ma urce inapoi in aeronava pentru a scapa de mine, insa am insistat sa raman pana cand avionul a plecat fara mine”, a declarat canadianul pentru un corespondent AFP, care i-a luat un interviu pe terasa hotelului unde era cazat.

Apoi, oficialii somalezi au incercat sa predea cazul Sindicatului African, refuzand sa creada ca acesta se afla in oras numai in scopuri turistice. “Nu am mai vazut oameni ca acest barbat. A spus ca este turist, insa nu am putut sa il credem. Mai tarziu am aflat, insa, ca vorbeste serios”, a spus Omar Mohamed, un oficial al serviciului de imigratii. “Este prima persoana care vine in Mogadishu numai pentru turism, insa, din pacate, nu este momentul oportun pentru astfel de activitati”, a adaugat acesta.

Canadianul si-a propus sa viziteze toate tarile din lume, lasand Somalia pe ultimul loc. Stia ca nu este o destinatie primitoare, insa a vrut neaparat sa bifeze si aceasta tara.

Sursa foto: dailymail.co.uk