Un weekend in slujba sportului si a actelor de caritate in Sectorul 6

Indiferent de varsta sau preocupari, locuitorii SECTORULUI 6 au sansa unui sfarsit de saptamana destinat activitatilor sportive si promovarii spiritului de solidaritate.

La initiativa Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) SECTOR 6, copiii inclusi in programul Liga Tinerilor Sportivi sunt asteptati sambata, 16 ianuarie 2016, la competitia ”Challenge Tennis”, un concurs de stimulare a abilitatilor sportive si de evaluare a potentialului de joc.

Cu varste intre 7 si 11 ani, cei 20 de participanti beneficiaza de pregatire sportiva gratuita si servicii de tip afterschool pe raza SECTORULUI 6, in scopul integrarii sociale si prevenirii abandonului scolar. Competitia va avea loc in incinta Complexului de Servicii de Recuperare, din str. Bascov  nr. 14-18, incepand cu orele 10.00.

Totodata, parteneriatul dintre Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) SECTOR 6 si C.S. Alcor Bucuresti s-a concretizat inca o data in organizarea unei competitii care promoveaza atat sportul mintii cat si activitatile cu scop caritabil.

Programata duminica, 17 ianuarie a.c, incepand cu orele 09.00, cea de-a doua editie a Cupei ”Sah Arena” aduna in jurul meselor de sah peste 80 de competitori adulti, pregatiti sa se confrunte in sistem ”rapid open”, omologat de Federatia Internationala de Sah. Organizata in aceeasi locatie, cupa le ofera participantilor ocazia de a-si etala talentul si de a acumula punctaj ELO, recunoscut de forurile de profil.

Dincolo de miza sportiva, competitia are ca scop promovarea in randul participantilor si al spectatorilor a Magazinului Caritabil SOCIALXCHANGE, din SECTORUL 6, un loc in care persoanele defavorizate primesc sansa unui nou inceput.

Cei dornici sa contribuie la imbunatatirea situatiei materiale precare a unor familii si persoane defavorizate sunt incurajati sa doneze produse si sa acumuleze un alt fel de puncte care vor deschide, calea spre o viata mai buna pentru multe persoane aflate in dificultate din comunitate. Menit sa vina in intampinarea celor afectati de probleme financiare, magazinul SOCIALXCHANGE primeste donatii din partea cetatenilor sau firmelor, pe care le distribuie apoi celor nevoiasi, in schimbul unor activitati de munca in folosul comunitatii.

Mai multe informatii gasiti la adresa web www.socialxchange.ro.

Sursa foto: primarie6