Unde poți găsi cele mai bune și ieftine covoare

Elementul de decor care nu lipsește din nicio casă este, fără urmă de îndoială, covorul. De acest lucru sunt conștienți și specialiștii în amenajări interioare, care îl includ mereu în ideile lor. Și, din fericire, există o gamă variată de modele, culori, dimensiuni, încât chiar nu te poți plânge că ai avea parte de vreun dezavantaj.

Ca să fim sinceri, un covor este cel care schimbă complet aspectul unei camere, și uneori este nevoie de el pentru a-i oferi acel aer rustic, modern, clasic, sau oricare altul pe care ți-l dorești. Prin urmare, este important să alegi covoare de calitate, din oferta magazinului tesaturialese.ro care să vină în întâmpinarea dorințelor tale.

Magazine de specialitate sau pe internet?

Poți alege covorul perfect pentru tine fie colindând magazinele de specialitate, sau chiar vizitând site-uri de profil. Sunt multe astfel de opțiuni pentru tine, și este important să fii foarte atent/ă la toate detaliile. Alege-l doar pe cel care respectă raportul preț-calitate corect, și care mai îndeplinește și alte cerințe importante pentru tine, cum ar fi termenul sau costurile de livrare.

Unde așezi covoarele

La prima vedere, nu pare nimic complicat. Cu toate acestea, există încăperi în care amplasarea uni covor este obligatorie, în timp ce alte camere pot fi decorate și fără ajutorul lui.

Un covor nu poate lipsi din living, acolo unde trebuie să îl alegi, ținând cont de toate elementele care dau personalitate încăperii. Pentru că avem de a face cu o cameră intens circulată, este nevoie de un covor de bună calitate, care să reziste la traficul ridicat, dar și la operatiunile de curatare destul de dese la care va fi supus.

În dormitor, lucrurile nu sunt atât de complicate, iar un covor pufos va fi cel care te va îmbia parcă la relaxare, adica, exact ceea ce îți doreai. Ceva mai dificilă este alegerea covorului pentru dormitorul celui mic. În primul rând, ai nevoie de unul vesel, cu multe desene sau modele grafice, și nu pufos sau greu de curățat.

Ce imprimeuri preferi?

În amenajarea locuinței, cu toții vrem să ne impunem preferințele și personalitatea. Prin urmare, și alegerea covorului se face ținându-se cont de acestea. Ești genul de persoană care adoră stilul elegant sau clasic? Atunci un covor cu imprimeuri în stil persan este alegerea potrivită pentru tine. Stilul scandinav, minimalist sau conservator este preferatul tău?

Specialiștii sunt de părere că nu dai greș cu covoare simple, dintr-o singură culoare, sau pe cele care au unele imprimeuri abstracte.

Forma și dimensiunile

Alegerea covorului potrivit pentru fiecare cameră se face în funcție și de forma și dimensiunile dorite. Gândește-te bine dacă piesa aleasă de tine se potrivește bine cu interiorul, cu amplasarea pielor de mobilier sau a altor elemente din cameră. Dacă alegi unul prea mare, reduce mult din senzația de spațiu, oferind impresia unei încăperi mici și înghesuite. Dar oare nu s-ar potrivi mai bine unul oval sau rotund? Până la urmă, nu a spus nimeni că un covor trebuie să fie obligatoriu dreptunghiular sau pătrat, nu-i așa?

Materialele din care este confecționat covorul

La început, covoarele au fost lucrate din lână, dar în prezent lucrurile au evoluat enorm. Avem covoare fabricate din fibre naturale sau sintetice, iar recomandarea specialiștilor ar fi să optezi către cele sintetice, deoarece sunt mult mai rezistente in raport cu traficul ridicat, iar culorile nu își pierd atât de rapid din intensitate.

Cu toate acestea, covoarele din fibre sintetice nu sunt deloc scumpe, așa că până la urmă, alegi ceea ce îți permite buzunarul.

Întreținerea corectă a covorului

Pentru a-i mări durata de viață a covorului tău, trebuie să ai grijă și la modul în care îl întreții. În primul rând este nevoie de o aspirare perioducă, folosirea unei perii special, iar imediat ce s-a produs o pată, să ai grijă să o ștergi imediat.

Niciodată un covor nu se va așterne peste o suprafață proaspăt spălată și care nu s-a uscat complet, deoarece, în timp, această practică va duce la apariția petelor de umezeală și a mucegaiului, ceea ce te va face să îl înlocuiești rapid. O data pe an este indicat să speli covoarele sau sa apelezi la profesioniști, pentru o curățare completă.

Atunci când sunt întreținute în mod corect, spălate cu produsele potrivite, covoarele au o durată de viață care ajunge chiar și la 10 ani.

De asemenea, aspectul lor se va păstra impecabil pentru mai mult timp, exact ceea ce îți doreai.