AEROPORTUL OTOPENI. Doua CURSE AERIENE de pe Aeroportul “Henri Coanda” au fost ANULATE din cauza ninsorilor si a viscolului

AEROPORTUL OTOPENI. Unele ZBORURI au la decolare INTARZIERI de doua ore, pe Aeroportul “Henri Coanda” din Otopeni, determinate de necesitatea degivrarii aeronavelor si de operatiunile de deszapezire, dar nicio cursa nu a fost pana acum anulata, a anuntat printr-un comunicat Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti.

AEROPORTUL OTOPENI. UPDATE 14.19: Companiile aeriene Tarom si Wizz Air si-au ANULAT, luni, cate o cursa de pe Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti, din cauza ninsorilor si a viscolului, a anuntat Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti (CNAB).

Conform sursei citate, pe Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti (AIHCB) si pe Aeroportul International Bucuresti Baneasa Aurel Vlaicu (AIBB AV), traficul aerian se desfasoara in conditii de iarna, cu ninsoare abundenta, vant puternic si rafale care transporta zapada la sol.

AEROPORTUL OTOPENI. In aceste conditii, unele zboruri pot inregistra intarzieri care, in general, sunt cuprinse intre 30 si 120 de minute, determinate de necesitatea degivrarii aeronavelor si de operatiunile de deszapezire.

Din cauza conditiilor meteo nefavorabile, compania Wizz Air a anulat cursa 63141/63142 Bucuresti — Roma — Bucuresti, iar TAROM a anulat cursa 601/602 Bucuresti — Timisoara — Bucuresti.

“Pe ambele aeroporturi ale Capitalei se intervine constant cu utilaje proprii pentru mentinerea suprafetei de miscare in conditii optime si sunt asigurate conditiile pentru desfasurarea in deplina siguranta a operatiunilor aeriene. Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti recomanda pasagerilor sa isi ia masurile necesare pentru a se prezenta in timp la aeroport”, mentioneaza CNAB.

Potrivit sursei citate, pe Aeroportul International “Henri Coanda” Bucuresti (AIHCB) si Aeroportul International Bucuresti Baneasa “Aurel Vlaicu” (AIBB AV), traficul aerian se desfasoara in conditii de iarna, cu ninsoare abundena si vant cu rafale care transporta zapada la sol.

Pe Aeroportul “Henri Coanda”, nicio cursa nu este anulata din cauza conditiilor meteo, iar INTARZIERILE care se inregistreaza la plecari sunt in general de o ora si punctual de doua ore.

Citeste si: COD ROSU de VISCOL si NINSORI pentru judetele Buzau, Vrancea si Braila. COD PORTOCALIU de VISCOL pentru noua judete

Pe ambele aeroporturi ale Capitalei se intervine constant cu utilaje proprii pentru mentinerea suprafetei de miscare in conditii optime.

Informatii in timp real despre situatia zborurilor pe Aeroportul International “Henri Coanda” Bucuresti pot fi gasite pe pagina de web www.bucharestairports.ro/otp. Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti recomanda pasagerilor sa isi ia masurile necesare pentru a se prezenta in timp la aeroport.

Citeste si: CIRCULATIA RUTIERA a fost INCHISA pe tronsonul Bucuresti-Fetesti al A2 si pe aproape toate DRUMURILE NATIONALE din Buzau si Braila

Capitala si judetul Ilfov sunt sub cod galben de ninsoare, viscol si polei, de duminica seara pana luni la ora 18.00.