UNGARIA construieste, de teama IMIGRANTILOR, un al doilea gard la frontiera cu SERBIA

UNGARIA intentioneaza sa construiasca un al doilea gard la frontiera sa sudica cu Serbia pentru a impiedica intrarea migrantilor, a declarat vineri premierul VIKTOR ORBAN pentru postul public de radio, relateaza Reuters.

VIKTOR ORBAN a declarat ca noul gard, construit de-a lungul celui de sarma ghimpata deja existent, va consolida protectia frontierei pentru a impiedica intrarea in tara a miilor de migranti care ar putea incerca acest lucru in caz ca politica Turciei privind migratia se va schimba. “Planificare tehnica este in curs pentru a ridica un sistem de aparare mai masiv langa linia de aparare deja existenta care a fost construita rapid anul trecut”, a spus Orban. 

CITESTE SI: MAREA BRITANIE: PREMIERUL THERESA MAY LA PRIMA CONTRA CU PARLAMENTUL

Gardul de sarma ghimpata construit de UNGARIA de-a lungul frontierelor sale cu Serbia si Croatia a redus substantial afluxul de migranti care incercau sa intre in aceasta tara pentru a pleca apoi spre alte state din vestul Europei.  Un numar semnificativ de migranti continua insa sa ajunga la frontiera Ungariei cu Serbia, noteaza Reuters.

Sursa foto: opinia timisoarei