UNGARIA: Granita de la Roszke-Horgos cu Serbia, INCHISA dupa ciocniri intre autoritati si imigranti

Ungaria a informat Serbia ca a dispus inchiderea pentru 30 de zile a punctului de trecere a frontierei de la Roszke-Horgos, a anuntat miercuri Ministerul de Externe sarb, dupa ce in zona au avut loc ciocniri intre migranti si politia ungara, transmite Reuters.

Roszke-Horgos este unul dintre principalele puncte de trecere a frontierei dintre Serbia si Ungaria. 

De asemenea, autoritatile de la Budapesta au cerut Serbiei sa actioneze contra migrantilor care ”ataca” politia ungara la granita comuna. 

”Un grup de migranti agresivi ataca politia ungara cu pietre si bucati de beton”, a declarat ministrul de externe ungar, Peter Szijjarto, pentru postul public de televiziune. 

CITESTE SI: INCIDENTE la grantita dintre Ungaria si Serbia. Ungurii au folosit gaze lacrimogene impotriva imigratilor

”Acest atac vine din Serbia, de pe teritoriul sarb. De aceea, i-am cerut ferm omologului meu sarb sa le ceara autoritatilor sarbe sa actioneze imediat impotriva acestui grup de migranti agresivi”, a spus seful diplomatiei ungare. 

Politia ungara a folosit gaze lacrimogene si tunuri cu apa impotriva migrantilor care protestau pentru a intra in Ungaria la frontiera sarba. 

Conform AFP, fortele de politie ungare au folosit gaze lacrimogene dupa ce au fost atacate de migranti cu pietre si sticle la punctul de trecere a frontierei de la Roszke. 

Un reporter de la Reuters a precizat la randul sau ca sute de politisti, sprijiniti de unitati speciale antitero cu vehicule blindate si tunuri de apa, au avansat spre un grup de migranti la Roszke care se aflau de cealalta parte a gardului metalic construit de autoritatile ungare la granita cu Serbia. 

CITESTE SI: VICTOR PONTA continua razboiul cu UNGARIA: Atitudinea maghiarilor nu are nici o legatura cu ideea de EUROPA

Politia ungara a emis un comunicat in care afirmat ca un grup de migranti ‘agresivi’ au patruns printr-o poarta de acces la frontiera cu Serbia si au avut o ciocnire cu fortele de securitate aflate la fata locului. 

Sursa foto: antena3