UNGARIA: Peste 7.000 de migranti, RETINUTI marti pentru TRECEREA ILEGALA A FRONTIEREI

Peste 7.000 de migranti au fost RETINUTI marti de AUTORITATILE DIN UNGARIA pentru TRECEREA FRAUDULOASA A FRONTIEREI in aceasta tara, a comunicat miercuri politia nationala pe site-ul institutiei, transmite MTI. Totodata, impotriva unei persoane a fost deschis o ancheta penala pentru CONTRAFACERE DE DOCUMENTE.

Marea majoritate a celor 7.081 de migranti patrunsi ilegal marti au intrat de pe teritoriul Croatiei si numai 8 pe la frontiera cu Serbia, inchisa de la 15 septembrie, a precizat purtatorul de cuvant al politiei ungare, Kristof Gal, la postul de stiri M1. De la inceputul acestui an, un total de 373.490 de migranti au intrat pe teritoriul Ungariei in mod ilegal prin frontiera Schengen.

CITESTE SI: CRIZA REFUGIATILOR: 8.600 DE MINORI NEINSOTITI AU SOSIT IN UNGARIA IN 2015

Politia a deschis pana acum anchete pentru trecerea frauduloasa a granitei impotriva a 703 de persoane, dintre care 22 sunt acuzate si de deteriorarea gardului de la frontiera.

In acelasi interval, 176.388 de persoane au cerut azil in Ungaria, a indicat directorul adjunct al Biroului pentru Imigratie, Attila Kiss. Majoritatea solicitantilor de azil au declarat ca sunt sirieni, urmati de afgani.

Sursa foto: Yahoo News