Ungaria. Român condamnat după ce a omorât trei oameni

Justiţia din Ungaria a condamnat un şofer român la doi ani şi jumătate de închisoare pentru că a omorât trei oameni. În iulie 2017, bărbatul a adormit la volanul unui microbuz cu români care veneau din Marea Britanie şi a lovit un camion. Ancheta a scos la iveală faptul că bărbatul nu dormise 44 de ore, informează știrileprotv.ro.

Pe 24 iulie anul trecut, la ora 05:40, un microbuz care aducea români din Anglia lovea un camion staționat într-o zonă de odihnă din Ungaria, la 20 de kilometri de Vama Borș.

La bord se aflau nouă persoane, toți de naționalitate română. Trei pasageri au murit pe loc, iar celelalte șase persoane au fost rănite. Martorii au declarat atunci că șoferul condusese fără să se odihnească de la Dover, adică aproximativ 1.900 de kilometri. Însă ancheta a arătat că situația era și mai gravă.

Șoferul, originar din județul Neamț, plecase în Marea Britanie pe 21 iulie, iar pe 23 a cules pasageri din diverse localități din Marea Britanie, urmând să-i ducă la un autocar spre România. A ajuns însă prea târziu, așa că a decis să-i aducă el în țară.

Sursa foto: pro tv