UNGARIA-ROMANIA, 21.45, TVR1, LIVE TEXT MONDO NEWS / CALIFICAREA la EURO poate fi asigurata la BUDAPESTA

Nationala ROMANIEI ar putea obtine calificarea pentru turneul final al Campionatului European de fotbal din 2016, vineri seara, la Budapesta. Tricolorii antrenati de ANGHEL IORDANESCU ar putea face pasul decisiv in partida pe care o vor disputa in compania UNGARIEI.

Partida va incepe de la ora 21.45 si va transmisa de TVR 1, meciul din capitala tarii vecine putand fi urmarit, in format LIVE TEXT, pe MONDO NEWS.

Inaintea acestui meci, ROMANIA este lider al GRUPEI F a preliminariilor pentru EURO 2016, cu 14 puncte, avand o lungime in plus fata de Irlanda de Nord si  trei fata de adversarii din aceasta seara.

CITESTE SI: UNGARIA – ROMANIA. DECLARATIILE CELOR DOI SELECTIONERI INAINTEA DERBY-ULUI GRUPEI F DIN PRELIMINARIILE EURO 2016

O victorie in meciul de vineri ar asigura in mare parte calificarea ROMANIEI la EURO 2016 si i-ar permite chiar sa castige grupa. In schimb, un egal ar mentine atat ROMANIA cat si UNGARIA in cursa pentru calificarea directa, in timp ce o infrangere a ROMANIEI ar complica mult situatia si ne-ar putea duce chiar la baraj.

Pentru meciul de diseara, ANGHEL IORDANESCU nu nu poate miza pe accidentatii FLORIN GARDOS si BOGDAN STANCU si a renuntat la atacantul CIPRIAN MARICA. In plus, MIHAI PINTILII este suspendat pentru aceasta partida. I-a chemat in schimb la lot pe fundasii DRAGOS GRIGORE, STELIANO FILIP si PAUL PAPP, dar si pe jucatorii ofensivi Alexandru Chipciu, DENIS ALIBEC si CONSTANTIN BUDESCU.

CITESTE SI: UNGARIA-ROMANIA: TRICOLORII SUNT NEINVINSI IN ULTIMELE NOUA PARTIDE DIRECTE

TATA PUIU are cateva dileme de rezolvat cand vine vorba de alcatuirea primului unsprezece. In primul rand, IORDANESCU pare decis sa mearga pe mana lui GOIAN in dauna lui MOTI si GRIGORE, veteranul de la Asteras urmand sa faca pereche in centrul apararii cu CHIRICHES.

In plus, IORDANESCU trebuie sa se hotarasca unde il va folosi pe „magicianul” LUCIAN SANMARTEAN. Retras, langa inchizatorul PREPELITA, sau avansat, intre ADI POPA si GABI TORJE? În prima varianta ar ramane pe banca HOBAN, in cealalta sacrificat ar fi stelistul CHIPCIU.

De partea cealalta, neamtul BERND STORCK, aflat la primul meci pe banca Ungariei, nu va putea conta pe fundasul Zsolt Korcsmar, accidentat. Nu vor lipsi insa vedetele Balasz Dzsudzak si Adam Szalai si nici veteranii Gabor Kiraly si Roland Juhasz. In schimb, mijlocasul Zoltan Gera este suspendat pentru meciul cu echipa noastra.

Cele doua nationale s-au intalnit de 25 de ori, ROMANIA castigand 6 partide, 7 meciuri s-au incheiat la egalitate, iar ungurii au inregistrat 12 victorii, golaverajul fiind 53-30 pentru maghiari.

CITESTE SI: UNGARIA-ROMANIA: MAE A PREZENTAT UN GHID PENTRU SUPORTERII ROMANI CARE MERG LA BUDAPESTA

Ultimul meci dintre ROMANIA si UNGARIA, disputat la Bucuresti, pe 10 octombrie 2014, s-a incheiat 1-1, dupa ce RAUL RUSESCU a deschis scorul in minutul 45, iar Dzsudzsak a egalat in minutul 82. De asemenea, ultima partida jucata la Budapesta a fost pe 22 martie 2013, in preliminariile Campionatului Mondial din Brazilia, din 2014, cand meciul s-a terminat la egalitate, 2-2, pentru romani marcand Mutu, in minutul 68, si Chipciu, in prelungirile partidei.

In clasamentul FIFA, ROMANIA se afla pe locul 7, in timp ce UNGARIA este pe 37.

Echipa noastra este neinvinsa intr-un meci oficial de aproape doi ani, de la barajul pentru calificarea la Cupa Mondiala din Brazilia, cand a pierdut in Grecia, scor 1-3. De atunci, tricolorii au mai inregistrat o singura infrangere, intr-un meci amical cu Algeria. De asemenea, ROMANIA are 7 victorii si 3 egaluri in ultimele 10 partide disputate, primind doar doua goluri. UNGARIA, in schimb, are 6 victorii, 2 egaluri si 2 infrangeri in ultimele 10 meciuri.

Nationala ROMANIEI va fi sustinuta din tribune de aproximativ 2500 de suporteri care si-au achizitionat bilete la acest meci important care se va disputa cu casa inchisa.

UNGARIA – ROMANIA (echipe probabile):

UNGARIA: Bogdan – Kadar, Juhasz (C), Lang, Fiola – Dzsudzak, Elek, Tozser, Stieber – Szalai, Priskin. Antrenor: BERND STORCK (Germania).
ROMANIA: Tatarusanu – Papp, Chiriches, Goian, Rat (C) – Hoban, Prepelita – Ad. Popa, Sanmartean, Torje – Keseru. Antrenor: ANGHEL IORDANESCU.

STADION: GROUPAMA ARENA (Budapesta)
ARBITRI: FELIX BRYCH. Asistenti: MARK BORSCH si STEFAN LUPP. Aditionali: BASTIAN DANKERT si MARCO FRITZ. Rezerva: RAFAEL FOLTYN (toti din Germania).
Observator UEFA: LUCIANO LUCI (Italia)

Sursa foto: sport