UNGARIA santajeaza ROMANIA: Ministrul de Externe maghiar ne “aminteste” ca tara sa se poate impotrivi aderarii noastre la Schengen

PETER SZJJARTO (foto), ministrul ungar al Afacerilor Externe, avertizeaza ca tara sa poate impiedica ADERAREA ROMANIEI la spatiul SCHENGEN, daca aceasta va deveni un coridor alternativ pentru REFUGIATII ILEGALI care vor sa ajunga in UNGARIA.

PETER SZIJJARTO a fost intrebat de reporterul publicatiei Magyar Idok cu privire la gestionarea in comun a CRIZEI IMIGRANTILOR cu ROMANIA, care s-a oferit sa participe la actiune in schimbul aderarii la SCHENGEN. “Un gard construit la frontiera sarba va avea cu siguranta ca efect faptul ca traficantii vor cauta alte rute. Intrebarea este daca spre dreapta sau spre stanga. Daca te duci drept, acesta va fi testul mare pentru ROMANIA”, a aratat seful diplomatiei ungare.

CITESTE SI: MINISTRUL UNGAR DE EXTERNE, ATAC DUR LA ADRESA LUI PONTA: SA INCETEZE MINCIUNILE LA ADRESA UNGARIEI

“Am inceput lucrarile pregatitoare cu privire la construirea unui gard, pentru ca daca ROMANIA nu va fi capabila sa opreasca valul de imigratie care apare acolo, atunci trebuie sa mergem mai departe”, a continuat acesta, aratand ca problema gardului ii “frustreaza” pe unii membri ai elitei politice romanesti. PETER SZIJJARTO considera ca frustrarea poate veni din doua motive. “Politica interna din ROMANIA nu este cunoscuta pentru stabilitate, pentru prestigiu”, iar pozitia premierului VICTOR PONTA este subminata de faptul ca a fost pus sub acuzare.

In al doilea rand, ” (romanii – n.red.) simt ca este un test pentru o aderare brusca la SCHENGEN. Daca nu reusesc aici, aderarea lor poate fi impiedicata ani de zile”, a mai spus PETER SZIJJARTO. In acest context, ministrul ungar a amintit ca tara sa inca mai are un cuvant de spus privind aderarea ROMANIEI la spatiul SCHENGEN si isi poate exercita dreptul de veto in aceasta chestiune.

CITESTE SI: VIKTOR ORBAN: VOM CONSTRUI UN GARD LA FRONTIERA CU ROMANIA SI PE ANUMITE PORTIUNI DE LA GRANITA CU CROATIA

“Ungaria este furioasa. Politicienii europeni educati din secolul XXI nu spun lucruri precum cele spuse de VICTOR PONTA”, a continuat acesta, aratand ulterior ca “prim-ministrul roman lucreaza doar pentru subminarea relatiilor politice”. In ultimele zile, intre Budapesta si Bucuresti s-au intensificat tensiunile generate de CRIZA IMIGRANTILOR.

Sursa foto: MTI