UNGARIA va propune ONU introducerea cotelor obligatorii de refugiati pentru toate tarile sigure din lume

Ungaria va propune Natiunilor Unite, din cadrul Adunarii Generale ce se desfașoara la New York, introducerea de cote obligatorii de redistribuire a refugiatilor in toate tarile sigure din lume, a anuntat ministrul de Externe, Peter Szijjarto.

“Ungaria va propune introducerea de cote pentru distribuirea refugiatilor la nivel global, astfel ca marile puteri care au avut actiuni comune pentru destabilizarea Orientului Mijlociu si a nordului Africii sa contribuie la primirea refugiatilor”, a declarat Peter Szijjarto, scrie MTI.

CITESTE SI: CRIZA REFUGIATILOR: Peste 78.000 de REFUGIATI au intrat in CROATIA de la inceputul crizei

Acesta este de parere ca Europa ar trebui sprijinita in aceasta criza, cerand participarea puterilor care au dus la destabilizarea acestor regiuni.

“Din punctul nostru de vedere, se pare ca doar Europa este expusa presiunilor migratorii pentru ca este inconjurata de regiuni instabile, situatie care ar putea conduce la un val de 30-35 de milioane de imigranti. Consideram corect si responsabil ca toate tarile sa contribuie proportional la gestionarea crizei imigrantilor. Vom propune acest lucru la Adunarea Generala ONU. Speram sa avem sustinere””, a spus seful diplomatiei ungare.

CITESTE SI: UNGARIA SI CROATIA O CONSIDERA VINOVATA PE MERKEL PENTRU CRIZA EUROPEANA A IMIGRANTILOR

 Sursa foto: rfi