UNGUREANU: PSD reconstruieste PATRULATERUL ROSU pentru a-si mari sansele in TURUL II

Mihai Razvan Ungureanu, prim-vicepresedinte al Partidului Democrat Liberal (PDL), a declarat joi, intr-o conferinta de presa la Iasi, ca “Partidul Social Democrat (PSD) intelege sa isi sporeasca sansele pentru 16 noiembrie reconstruind ceea ce intre ’92 si ’96 s-a numit ‘patrulaterul rosu'”.

In opinia acestuia, alianta pentru al doilea tur de scrutin dintre PSD si Partidul Romania Mare (PRM) este o alianta “impotriva naturii”, impotriva statutului de tara membra a Uniunii Europene.

“Un partid de extrema se aliaza cu PSD cu speranta conservarii unor avantaje politice pe seama masluirii increderii electoratului romanesc. Iata ca se ajunge intr-o combinatie stranie in care PRM coabiteaza cu UDMR, lucru care din perspectiva noastra nu denota in niciun fel starea de sanatate a democratiei romanesti. Nu ar trebui sa ne mire ca PRM se simte bine alaturi de PSD, cata vreme sunt voci in PSD al caror discurs de extrema politica s-a facut auzit fie ca e vorba de domnul Sova, antisemit, fie ca e vorba de domnul Mazare, incantat de simbolurile Germaniei naziste, sau altii care inteleg sa joace in extrema politica”, sustine Ungureanu.

CITESTE SI: PREDOIU: SLOGANUL folosit de VICTOR PONTA aduce aminte de RETORICA BOLSEVICA

Potrivit acestuia, alianta PSD-PRM nu reprezinta un mariaj de circumstanta, ci o regasire a “nationalismului comunist”, care a revenit acasa.

“Fostul Front al Salvarii Nationale (FSN) poarta haina foarte transparenta pesedista. Nu este o surpriza, dar nu e o nota buna pentru democratia romaneasca si nu e o nota buna nici pentru Europa. Nu stiu cum va putea explica Victor Ponta, de data aceasta ca prim-ministru, cat poate fi de cinic ca pentru un vot sa primeasca sprijinul PRM, cu pretul distrugerii imaginii Romaniei, oferind un colac de salvare nationalismului cel mai abject si mai neeuropean cu putinta”, a mai spus prim-vicepresedintele PDL.

Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei (UNPR), partid component al aliantei aflate la guvernare, a incheiat marti un protocol de colaborare cu PRM privind sustinerea candidaturii premierului Victor Ponta in turul al doilea al alegerilor prezidentiale, a anuntat Biroul de presa al UNPR. Protocolul a fost semnat de presedintele UNPR, Gabriel Oprea, si presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor.

CITESTE SI: UDMR a decis sa lase la latitudinea alegatorilor cu cine voteaza in TURUL II 

La mijlocul anilor ’90, Partidul Democratiei Sociale din Romania (PDSR), predecesorul PSD, a guvernat alaturi de alte formatiuni considerate de factura nationalista: Partidul Unitatii Nationale a Romanilor (PUNR), PRM, Partidul Socialist al Muncii (PSM) si pentru scurt timp Partidul Democrat Agrar din Romania (PDAR). In afara de PRM, celelalte partide partenere social-democratilor la guvernare au disparut de pe scena politica.

Sursa foto: realitatea.net