UNHCR: Peste 100.000 de IMIGRANTI si REFUGIATI au ajuns in Europa traversand Marea Mediterana in acest an

Peste 100.000 de IMIGRANTI si REFUGIATI au ajuns in EUROPA traversand MAREA MEDITERANA, a declarat, marti, purtatorul de cuvant al Inaltului Comisariat pentru Refugiati al Natiunilor Unite (UNHCR), informeaza Agerpres.

CITESTE SI: “IMIGRANTII ECONOMICI”, nedoriti de guvernul de la Londra, ASTEPTATI ca painea calda de “afaceristii” britanici

Numarul total de 103.000 de persoane a fost atins in acest weekend, odata cu sosirea a 6.000 de imigranti si refugiati in sudul Italiei, salvati in cadrul operatiunii europene TRITON, coordonata de paza de coasta italiana, a precizat pentru presa Adrian Edwards. Majoritatea imigrantilor vin din AFRICA SUBSAHARIANA, printre ei fiind copii si femei insarcinate, a subliniat acesta.

De la inceputul anului, 54.000 de persoane au ajuns in Italia, 48.000 in Grecia, 91 in Malta si 920 in Spania, a precizat purtatorul de cuvant al UNHCR.

Operatiunea Triton este derulata de FRONTEX, agentia europeana pentru gestionarea cooperarii operationale la frontierele externe ale statelor membre ale UE, si se bazeaza pe participarea a 26 de tari europene.

CITESTE SI: COMISAR EUROPEAN PENTRU IMIGRATIE: UE DECLARA ”RAZBOI” TRAFICANTILOR DE IMIGRANTI

Potrivit Organizatiei Internationale pentru Migratie (OIM), circa 1.770 de barbati, femei si copii au murit sau au fost dati disparuti in incercarea de a traversa Marea Mediterana, din nordul Africii si Orientul Mijlociu.

sursa foto: gandul.info