Unii candidati la Presedintie nu au fost votati nici macar de sustinatorii lor. Vezi cine sunt

Unii aspiranti la functia suprema in stat au obtinut mai putine voturi decat semnaturile pentru candidatura. Aproape jumatate dintre candidatii la prezidentiale nu au reusit sa adune voturi nici macar cat numarul de semnaturi depuse pentru a putea intra in cursa prezidentiala, repectiv 200.000, potrivit Digi 24.

Impreuna, ultimii sase candidati au fost votati de mai putin de 300.000 de alegatori, de cinci ori mai putin decat numarul semnaturilor depuse la Biroul Electoral Central.

„Ne-a interesat cum ar arata o formatiune politica perfecta. Intamplator sau nu, m-am potrivit cu ceea ce isi doreste omul”, spunea Mirel Mircea Amaritei in 28 octombrie.

El este insa candidatul care a adunat cele mai putine voturi. Mai putin de 8.000 de romani l-au votat pe Mirel Mircea Amaritei. Surprinzator este faptul ca, in urma cu o luna, candidatul facea dovada in fata Biroul Electoral Central ca peste 200.000 de romani il sustin. Realitatea a aratat ca, de fapt, doar 3,6% dintre sustinatori l-au si votat.

IOHANNIS: GUVERNUL A REUSIT SA NE FACA DE RAS IN FATA STRAINATATII. II CHEM ALATURI DE MINE PE CEI CARE SE CONSIDERA DE DREAPTA

Teodor Melescanu a adunat 364.000 de semnaturi pentru a intra in cursa electorala. Desi se bucura de notorietate, fostul sef al SIE a fost votat de putin peste 100.000 de alegatori. „A fost greu de gasit numele meu pe buletin, scris foarte mic”, a explicat el.

Constantin Rotaru este un alt candidat care a dovedit ca nu are priza la electorat. Doar 30.000 de romani au fost convinsi de mesajul sau, desi 235.000 ii dadusera girul pentru a candida la prezidentiale.

„Vin in fata electoratului si le cer votul romanilor din strainatate, peste 3 milioane. Ma bazez pe ei”, spunea William Brinza in campania electorala. A fost insa o carte necastigatoare pentru. Candidatul ecologist a strans putin peste 42.000 de voturi.

PONTA A DISCUTAT DEJA CU TARICEANU, DIACONESCU SI MELESCANU. NU A VORBIT CU UDREA

„Gheorghe Funar este numele meu, viitorul presedinte al Romaniei”, spunea candidatul independent Gheorghe Funar. N-a avut, insa, sanse. Doar 45.000 de romani l-au votat, desi inainte sa intre in cursa electorala 240.000 de romani il sustineau printr-o semnatura.

Si cel de-al doilea candidatul al maghiarilor, Szilagyi Zsolt, a adunat mai putine voturi decat numarul de semnaturi depuse pentru a intra in cursa electorala. A reusit totusi, ca in Harghita sa fie votat de aproape 11% dintre alegatori si astfel sa se pozitioneze pe locul doi, dupa Kelemen Hunor.

Vezi mai multe pe digi24.ro