UNITATI DE INVATAMANT INCHISE de o saptamana in judetul Vaslui, din cauza DRUMURILOR INZAPEZITE

Un numar de 11 scoli si gradinite din judetul Vaslui sunt inchise, vineri, cei peste 360 de elevi si prescolari care frecventeaza cursurile acestor unitati aflandu-se de o saptamana in vacanta fortata, in conditiile in care nu pot ajunge la scoala din cauza DRUMURILOR INZAPEZITE.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Vaslui, 11 scoli si gradinite au cursurile suspendate de o saptamana din cauza drumurilor impracticabile.

In aceste conditii, 362 de elevi si prescolari din cele sase scoli si cinci gradinite, toate din comuna Rosiesti, s-au vazut nevoiti sa isi prelungeasca vacanta de iarna cu inca o saptamana, la fel ca si cadrele didactice.

Citeste si: UNITATI DE INVATAMANT INCHISE in doua judete, din cauza VREMII NEFAVORABILE

”Decizia suspendarii cursurilor pe o perioada atat de lunga apartine conducerii scolii coordonatoare, care a apreciat ca elevii si prescolarii nu pot ajunge in siguranta la scoala sau gradinita, in conditiile in care majoritatea sunt navetisti. Oricum, cursurile vor fi recuperate dupa un plan pe care ni-l vor comunica cei de la scoala coordonatoare. Cum pana la sfarsitul acestui semestru nu mai este timpul fizic, recuperarea materiei se va face pana la incheierea anului scolar, fara a fi vorba de comasare a materiei”, a declarat, vineri, inspectorul pe probleme de management din cadrul ISJ Vaslui, Constantin Turcu, citat de Mediafax.

Citeste si: CURSURI SUSPENDATE partial in 17 unitati de invatamant din judetul Iasi, din cauza DRUMURILOR INZAPEZITE

In judetul Vaslui, se circula in continuare cu dificultate din cauza zapezii, pe un singur fir, pe doua drumuri judetene, respectiv Codaesti – Danesti si Musata – Stuhulet.

Sursa foto: radiotop.ro