UNITATI DE INVATAMANT INCHISE in doua judete, din cauza VREMII NEFAVORABILE

Mai multe unitati de invatamant din judetele Cluj si Vaslui au fost inchise, marti, din cauza vremii nefavorabile, elevii fiind nevoiti sa ramana acasa pentru ca drumurile spre scoala sau gradinita sunt impracticabile.

Astfel, trei unitati de invatamant din judetul Vaslui, intre care si un liceu din municipiul resedinta, sunt inchise, marti, din cauza vremii nefavorabile, peste 1.200 de elevi si prescolari fiind nevoiti sa stea acasa pentru ca drumurile spre scoala sau gradinita sunt impracticabile.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Vaslui, peste 1.200 de elevi din trei unitati de invatamant nu vor merge la scoala sau gradinita, marti, dupa ce conducerile scolilor respective au decis suspendarea cursurilor din cauza drumurilor impracticabile.

Astfel, Liceul “Ion Mincu” Vaslui, unde invata 1.153 de elevi, este inchis pentru a doua zi consecutiv, in conditiile in care majoritatea cursantilor sunt navetisti din mediul rural, acolo unde sunt cele mai mari probleme cu caile de acces spre oras.

Citeste si: CURSURI SUSPENDATE in unitati de invatamant din NOUA judete, din cauza VREMII

De asemenea, cursurile sunt suspendate la scoala primara si gradinita din localitatea Manzati, cei 80 de elevi si prescolari fiind nevoiti sa stea acasa din cauza drumurilor impracticabile.

“Inca de pe timpul vacantei, mai exista o problema cu microbuzul scolar in comuna Alexandru Vlahuta astfel incat 22 de elevi din Poienesti Deal si Morareni nu pot ajunge la cursuri la scoala din Floresti. Totodata, 15 elevi din Buda nu pot fi transportati din acelasi motive la scoala din Alexandru Vlahuta”, a declarat, marti, inspectorul pe management din cadrul ISJ Vaslui, Constantin Turcu, citat de Mediafax.

Potrivit acestuia, cursurile ar urma sa reintre in normal, miercuri, in toate unitatile de invatamant din judetul Vaslui, daca intre timp nu vor aparea alte probleme create de vreme.

Totodata, o scoala si o gradinita din judetul Cluj sunt inchise, iar o parte din cursurile altor unitati de invatamant sunt suspendate, marti, deoarece elevii nu pot ajunge la ore din cauza zapezii si a viscolului care face drumurile impracticabile, peste 200 de copii fiind afectati de aceasta situatie.

Potrivit sefului Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Cluj, in comunele Valea Ierii, Marisel si Iara, elevii nu pot ajunge la scoala din cauza ca drumurile sunt acoperite de zapada, iar in Fizesu Gherlii gradinita este inchisa, dupa ce au aparut defectiuni la centrala termica.

Citeste si: CURSURI SUSPENDATE din cauza VISCOLULUI, in scolile si gradinitele din doua localitati sucevene

“La Marisel scoala este inchisa, elevii nu pot ajunge la cursuri din cauza zapezii mari de pe drumuri. Ieri (luni – n.r.) am avut aceeasi problema la scoala din Maguri-Racatau. Apoi mai avem cateva structuri unde copiii nu pot ajunge la scoala. La Valea Ierii, desi scoala este deschisa, copiii care vin din satele Plopi si Cerg nu au cum sa ajunga la ore si la scoala din comuna Iara nu pot ajunge copiii din satul Agris. La Fizesu Gherlii a fost stricata centrala termica, ieri (luni – n.r.) au fost inchise si scoala si gradinita, astazi (marti – n.r.) centrala a intrat in probe, dar gradinita o tinem inca inchisa, deoarece e vorba de copii mici”, a declarat Valentin Cuibus.

Cuibus a spus ca in total sunt afectati 234 de elevi si prescolari, care vor recupera pe parcurs orele pierdute.

La randul sau, primarul comunei Marisel, Traian Maris, unde este inchisa scoala din cauza vremii nefavorabile, a declarat ca, desi utilajele de deszapezire sunt in functiune, elevii nu pot iesi din case din cauza viscolului puternic.

“Ieri (luni – n.r.) nu am avut nicio problema, dar astazi (marti – n.r.) viscoleste, iar copiii nu au cum sa ajunga la scoala. Pe cei mici, de gradinita, nici nu ii lasa parintii sa iasa din casa. Chiar daca utilajele sunt in functiune, acum trece masina si deszapezeste, iar in cinci minute drumul e iar infundat. Nu avem ce face, e zona de munte, vremea e schimbatoare. Am vorbit si cu directoarea scolii si am stabilit ca aceste ore vor fi recuperate”, a declarat Traian Maris.

Sursa foto; agenda.ro