Unitatile de invatamant din Sectorul 6 participa luni la proiectul “Sportul contra Droguri”

In toate unitatile de invatamant din Sectorul 6 vor fi organizate luni activitati sportive, intre orele 11.00 si 13.00, in cadrul proiectului “Sportul contra Droguri”, au anuntat vineri reprezentantii Primariei Sectorului 6.

Cea de-a doua editie a manifestarii nationale este prilejuita de Ziua Mondiala a Sanatatii si isi propune sa promoveze sportul, in contextul in care implicarea publica este cruciala pentru sanatatea si calitatea vietii tinerilor.

De asemenea, se urmareste demararea unei campanii la nivel national pentru strangerea de fonduri necesare tratamentului, reabilitarii si reinsertiei unui numar de consumatori, in clinici de specialitate din tara.

Totodata, manifestarea urmareste combaterea consumului de substante nocive pentru organismul uman, constientizarea importantei unui comportament adecvat pentru sanatatea fizica si psihica, dezvoltarea atitudinilor si comportamentelor favorabile sanatatii prin metode de promovare a sanatatii pentru sanatate si atragerea tinerilor catre activitati sportive.

La eveniment sunt asteptati atat elevii, cat si cadrele didactice, participarea fiind voluntara.

Anul trecut, la campania „Sportul contra Droguri” au participat 21.125 elevi si peste 260 de cadre didactice, fiind un real succes in randurile tinerilor amatori de sport.

Citeste si: “Sportul Altfel”, pentru 2.000 de elevi

Primaria Sectorului 6 este partener al proiectului “Sportul contra Droguri”, alaturi de Ministerul Educatiei Nationale si Asociatia de Lupta Antidrog “AMA”.

Tot luni, la Colegiul National „Marin Preda” din Sectorul 6 va gazdui meciuri de fotbal, handbal, scrima si rugby-tag. De asemenea, de la ora 12.00 vor incepe partied de sah, la care sunt inscrisi ca jucatori, alaturi de elevi, viceprimarul Sectorului 6, Gabriel Petrea, presedintele Federatiei Romane de Sah, Sorin Iacoban, si presedintele Federatiei Romane de Rugby, Alin Petrache.

Organizatorii vor inmana Diploma de Participare – Aur – unitatii de invatamant care participa cu peste 200 de tineri, Diploma de Participare – Argint – pentru mai multi de 150 de tineri si Diploma de Participare – Bronz – pentru un numar mai mare de 100 de participanti.

Sursa foto: Primaria Sectorului 6