UNIUNEA EUROPEANA are nevoie de centre de retinere si de repatriere pentru imigranti

Comisarul european pentru migratie, Dimitris Avramopoulos, a declarat ca Tarile Uniunii Europene care inregistreaza imigrantii ce ajung pe teritoriul lor au de asemenea nevoie de centre de retinere si de repatriere care sa se ocupe de cei carora nu li se acorda dreptul de a ramane in blocul comunitar, transmite Reuters.

Tarile care se confrunta cu cea mai puternica presiune din partea imigrantilor, cum ar fi Grecia si Italia, ar trebui sa construiasca astfel de centre alaturi de extinderea asa-numitelor ‘hotspot’-uri care se ocupa de cei nou-veniti si care asteapta o decizie, a mai precizat , Avramopulous intr-un interviu acordat in exclusivitate site-ul Euractiv.

„Bineinteles, in acest timp, oamenii trebuie sa stea undeva. Prin urmare, este normal sa avem nevoie de mai multe locuri de receptie”, a spus el.

„Insa este de asemenea nevoie de centre de retinere sau de repatriere pentru cei care primesc decizia de a se intoarce (in tara de origine — n.r.), in special daca exista un risc ca ei sa se ascunda si daca nu sunt disputi sa se intoarca voluntar”, a declarat Avramopulous pentru Euractiv.

Europa se confrunta cu cea mai grava criza a imigratiei de dupa cel de-Al Doilea Razboi Mondial, anul trecut ajungand in UE peste un milion de imigranti din Orientul Mijlociu si din Africa.

Sursa foto: rfi