UNIUNEA EUROPEANA pregateste un PROGRAM de AJUTOR pentru IMIGRANTII SARBI

BUCURESTI, MARS PENTRU EUROPA, 60 DE ANI, INFIINTARE UE, WEA ARE EUROPE, MARS PRIN CAPITALA, BUCURESTI

Uniunea Europeana monitorizeaza atent situatia privind criza imigrantilor din Serbia si din regiune si pregateste un program de ajutor adecvat, a declarat Maja Kocijancic, purtatoare de cuvant a Comisiei Europene, informeaza Tanjug.

Comisia se afla alaturi de Serbia in aceasta situatie de urgenta si mentine un contact permanent cu autoritatile de la Belgrad pentru a gasi cel mai potrivit mod de a oferi ajutor, a mai spus Kocijancic.

CITESTE SI: UNGARIA: TRANSPORTUL IMIGRANTILOR EXTRACOMUNITARI aduce aminte de MASURILE NAZISTE IMPOTRIVA EVREILOR

Zeci de mii de refugiati, majoritatea din Siria si Afganistan, au intrat in Serbia in ultimele luni. Premierul sarb Aleksandar Vucic a declarat in timpul unei vizite recente la un centru pentru imigranti din Presevo ca bugetul sarb nu va mai putea suporta aceasta povara prea mult timp.

Comisia Europeana a afirmat ca nu a primit nicio cerere concreta din partea Belgradului, adaugand ca, in cazul in care Serbia cere ajutor, CE este pregatita sa aloce fonduri destinate ajutorului umanitar si protectiei civile.

CITESTE SI: UE a decis sa inceapa REDISTRIBUIREA a 32.000 de IMIGRANTI din ITALIA si GRECIA

Mai mult, expertii Comisiei pun la punct planuri pentru un program regional de sprijin pentru tarile din Balcanii de Vest si Turcia care ar urma sa fie implementate incepand cu luna septembrie.

Sursa foto caleaeuropeana